Tips!Smögencheescake


Det här recpetet har jag hittat hos eminenta Viktoria på Matplatsen. Jag gjorde kakan förra midsommar och det blev en riktigt braksuccé. Ett sista minuten-tips inför morgondagen alltså,eller till någon annan festlighet i sommar.
 
Du behöver
Botten
6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör
Fyllning
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st gelatinblad
Dekoration
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill
Gör så här:
1. Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten, ställ formen kallt.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
2. Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
3. Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.
Tack Vickan för en dundersuccé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.