Apple muffin with crumble


Häromdagen hade vi mysig playdate efter dagis. Det hela blev beslutat ganska spontant så jag slängde ihop lite gofika att bjuda gästerna på. De blev ljuvliga muffinssmulpajshybrider. Hur härliga som helst! Barnen (och mammorna, hihi) älskade dem och de är riktigt enkla att få till. Receptet är förstås Leilas, som jag har modifierat lite.
Du behöver (till ca 12 muffins)
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 äpplen, tärnade
kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg, socker och vanilj fluffigt.
3. Smält smöret, tillsätt mjölk och rivet citronskal och rör ner vätskan i äggsmeten.
4. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat bunke innan du försiktigt vänder ner mjölblaningen i smeten.
5. Blanda äpplen och kanel tillsammans i en skål innan du vänder ner äpplena i smeten.
5. Fyll muffinsformar som står i en muffinsplåt med smet upp till 2/3 av formen.
6. Nyp ihop tärnat smör, havregryn, vetemjöl och socker och strössla över smuldegen över muffinsen.
7. Grädda i cirka 20 min.

0 tankar på “Apple muffin with crumble”

  1. De där muffinsen är faktiskt lite speciella för mig! Jag bakade dem när jag tog mig igenom värkarbetet med Malte. När vi sen kom hem med det lilla knyttet låg de i en påse på bänken och bara väntade på oss. Kommer jag aldrig att glömma! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.