Pigga primörer


I söndags fick jag tag i finaste färska laxen som jag ungsbakade på 150 grader igår. Till det kokade jag färskpotatis, nyskördade morötter och sugersnaps. En klick hollandaise och sedan hade vi världens godaste middag. Det blev verkligen gudagott! Det är en viss klasskillnad på färsk lax i stor bit och de där små filéerna från frysdisken. Och potatisen! Jag lyckas glömma hur fantastiskt gott färskpotatis smakar. I övrigt är potatis, i alla fall i kokt form, inte min favorit. Men färskpotatis, mums! Barnen åt så att det sprutade mat ur öronen. Tur att jag köpte en stor bit så att det blev över till lunch. Rest-fest it is!

Just den här måltiden, fast med pappas underbara sås till fisk, fick vi när vi kom hem från BB med en alldeles nyfödd liten Ebbot. Maten på BB Stockholm var allt annat än delikat så den måltiden kommer jag alltid minnas som en av de allra bästa i mitt liv. Tänk, igår blev min lille kille 16 månader men det känns som igår det var snöstorm och dagen då vi blev tvåbarnsföräldrar. Märkligt hur livet bara tuffar på utan att ta hänsyn till om man hinner njuta eller inte.

0 tankar på “Pigga primörer”

  1. Lax i bit är så himla mycket godare! Vi köper en filebit (med skinn) på 500 gr och lägger i en ugnsfast form med skinnet neråt. Sedan blandar jag en burk creme fraiche med en påse med saffran och har på hela burken på fisken. Sedan in i ugnen på 170 grader tills den är färdig (kör med termometer på 60 grader). Urgott tycker även barnen 🙂
    Kolla vår dagiskock som bloggar på dagiskocken.blogpsot.com. Hon lägger ut alla goda recept som hon gör till barnen 🙂 Jättebra tips för oss föräldrar!

  2. Ser jätte gott ut.
    Min lilla tjej blir 15 månader idag och det är helt galet vad tiden går fort. Kommer aldrig glömma när Lukas såg sin lillasyster för första gången.
    Det var verkligen ett underbart ögonblick. Vart har tiden tagit vägen? Snart är det dags för henne att börja på dagis och jag känner mig inte redo för fem öre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.