Sconesfrukost


God morgon lördag!
Inte något fantastiskt sommarväder direkt, synd eftersom det är happening i lekparken idag som vi tänkt gå på. Vet inte om vi trotsar de regntunga molnen en stund innan jag ska iväg för några timmar i frisörstolen. Det ska bli så härligt med lite sommarfräscht i längder och hårbotten. Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska kapa lite eller inte… Det är väldigt långt nu och jag börjar bli sugen på en mer lättskött frisyr som går att forma med några enkla medel.
I eftermiddag blir det grillpartaj hemma hos Anna & co. Ska bli så himla kul att ses, det var alldeles för länge sedan sist. Men först: här kommer ett smarrigt  recept signerat Leila som garanterat lyser upp vilken regntung helgmorgon som helst.

Scones
cirka 10-12 stycken
Du behöver
7,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 dl råsocker
125 g kallt, tärnat smör
1 ägg
2 dl mjölk
vispat ägg och toppping i form av lite socker, mandelspån eller frön
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna och nyp sedan ihop smöret med mjölblandningen.
3. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ner i smeten.
4. Tryck/kavla ut degen så att den är ca 2 cm tjock. Stansa ut scones i valfri form, ca 3-4 cm i diametern.
5. Placera sconesen på en bakplåtspapperklädd plåt. Pensla dem med ägg och strö över valfri topping.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
7. Njut med cream cheese och en god marmelad.

0 tankar på “Sconesfrukost”

 1. Scones är verkligen jätte gott.
  Önskar min sambo skulle gilla det lika mycket som jag.
  Väldigt lätt att Luca till en lördags frukost med scones.

 2. Men så gott!
  Och spännande med en ny variant då jag kört på samma gamla i år.
  Hoppas på att jag lyckas testa redan imorggon 🙂
  Fin Lördagkväll till dig Stina!
  Kram
  Ida&Nike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.