Helgpioner


Veckans helgbukett är på plats. Den är nästan obligatorisk numera, det finns nästan inget som skapar mer helgkänsla och guldkanten som får det pirra lite extra. Idéen om att inhandla en knippe färska snittblommor fick jag från fina Starwoman som gör just detta till sin fina lägenhet. Jag blev så tokinspirerad att jag lovade mig själv att göra det samma. Jag köper mina blommor hos fina Ekstrands blommor på Farsta Torg. De har i särklass de trevligaste floristerna, finaste ståndet och bäst kvalitet på blommorna. Förra veckan var jag ”otrogen” och köpte i ett annat stånd, något jag verkligen ångrade. Den ena buketten ruttnade! Jag gick tillbaka och fick en ny, som även den blev vissen och rutten efter bara några dagar. Men den här helgen var vi tillbaka hos Ekstrands och med oss hem fick vi vackra pioner. Det är första gången jag köper hem just den blomman, men absolut inte sista. De doftar ljuvligt!
Något annat som hör helgen till är ju extra god mat. Ikväll är det EM-premiär, något som vi (hm) förstås har sett fram emot härhemma. Förra EM kom vi på en tradition jag och T. Inför varje matchdag lagar vi en middag med anknytning till någon av nationerna som spelar. Ikväll är det bland annat Grekland som har match och därför går dagen måltid i medelhavets tecken. Det blir marinerad fläskfilé med sallad av bland annat melon och fetaost. Efterrätten står redan på kylning, blir den lyckad får ni recept lagom till Greklands nästa match! Den innehåller bland annat smarrigheter som grekisk yoghurt, honung och valnötter. Mums!

0 tankar på “Helgpioner”

  1. Du blir inspirerad av andra och jag blir inspirerad av dig. Ville bara skriva en rad och tala om att du inspireratr mig till att fixa ett dessertbord om 2 veckor (jag är sjukt nervös) och nu för tiden köper även jag blommor varje fredag vilket ökar helgkänslan:-) hälsa T:-) kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.