Fem ultimata tips för ditt dessert table

När barnen fyllde år började jag med en ny kalastradition: Dessertbord! Majas var förstås alldeles rosa i sant prinsesstema medan Ebbots bord gick i turkost, vitt och lite stänk av silver. Ett dignande bord med massor av härliga bakverk gör verkligen ett pampigt intryck och jag gillar ju när det ser fantastiskt ut! Jag riktigt längtar tills vi får ordna kalas igen så att jag får planera ännu ett dessertbord som funkar finfint till temat.
 


Här är mina bästa deserttabletips

Gör research

Internet är sprängfyllt med underbara bord att inspireras av, här är mina favoritsajter när det kommer till riktigt finurliga kakidéer:

Sockerrus bord
Inprintables
The Sweetest occassion
Call me cupcake

Välj tema
All festplanering blir mycket enklare om du har en röd tråd att gå efter. Det kan vara en symbol, en färg eller exempelvis en film.

Tänk form och smak
För att få till ett vackert bord är det bra om du har olika former på godsakerna du ska duka upp. Tänk höga saker såsom layercakes, cupcakesträd och flaskor men även låga saker som småkakor. Bakverken får gärna ha olika smaker så att alla gäster kan hitta något som just de älskar. Men tänk även att alla bakverk ska gifta sig fint i munnen.

Var ute i god tid
Det tar många timmar att få till ett fint bord. Börja planeringen ett par veckor i förväg. Då bestämmer du vad du ska servera och när du ska baka det. Muffinsen till cupcakes och tårtbottnar kan bakas i förväg, även en del småkakor, för att frysas in i väntan på den stora dagen. Ta fram de frysta bakverken i god tid så att de hinner tina. Om du ska göra prinsesstårta eller liknande mår den bra av att sätta sig i kylskåp en dag innan servering, så den kan du göra dagen innan. Om du ska ta tårtor med frosting så blir de bäst om du monterar dem på kalasdagen. Tänk också efter hur allt ska stå på bordet så att det inte dyker upp hål som inte går att fylla.

Dekorera mera
Visa temat på ditt kalas med detaljer, dekorationer och accessoarer. Tänk på helhetsintrycket! Har du resetema, ställ fram en jordglob, tillverka små väskor, bygg upp en liten sandstrand med snäckor i hörnet. Bara fantasin sätter gränser! 

0 tankar på “Fem ultimata tips för ditt dessert table”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.