Frukostklubben

Det första målet på dagen är nog min allra bästa och viktigaste. Får jag inte i mig mitt älskade morgonmål blir jag inte särskilt rolig att umgås med. Jag har aldrig förstått mig på dem som säger att de inte äter frukost. Att de inte är hungriga på morgonen. Själv vaknar jag hungrig som en varg. Halv åtta är det frukosttid hos oss. Mina två barn har ärvt min frukostgen så vi bullar upp med det vi gillar allra bäst. Under föräldraledigheten ser min standardfrukost ut så här:

20120605-075236.jpg
Latte från nespresson med lite kanel, en finncrisp med ett tunt lager bredbar brie och rökt skinka, cocktailtomarer, äggröra på två ägg och en msk grädde och vatten till det. Idag kryddade jag lite extra med färska blåbär. Mums!
På vardagarna ser jag till att äta en ordentlig frukost som jag står mig på fram till lunch. Utöver standardfrukosten äter jag gärna en skiva surdeg med grönt, ost och skinka tillsammans med ett kokt ägg och kanske en smoothie. Eller en tallrik grekisk yoghurt med färska blåbär, hallon, jordgubbar och lite frön och ett kokt ägg. Jag dricker alltid latte och vatten.
På helgen kan jag sätta lite extra guldkant på måltiden. Då bakar jag scones. Eller svänger ihop en brunch med äggröra, bacon och amerikanska pannkakor. Jag brukar duka fint och bjuda in hela familjen till en riktigt bra och härlig start.
Vad äter ni till frukost? Är ni morgonätare som jag?
Pst… Vill ni ha massor av härlig frukostinspiration kan jag verkligen rekommendera bloggen Frukostera som är fylld till bredden med massor av gott!

20120605-080556.jpg
Breakfastlover deluxe

0 tankar på “Frukostklubben”

  1. Jag är likadan, måste ha mat på morgonen! Kan dock inte äta så himla mycket till varje mål så jag hoppar över varm mat som äggröra etc. Har som ambition att komma igång med bakandet av mer bröd och scones.
    På vardagarna är min frukost urusel: Antingen fil med färsk alt frysta bär och en smörgås med smör eller så blir det te med två smörgåsar med smör (är inte så mcyket för pålägg, gillar dock ost). Latte dricker jag när jag kommer till jobbet för vi har så god där 🙂 Barnen dricker välling (ur glas9 och äter frukost på förskolan
    På helgerna så turas vi om att ha sovmorgon så vi äter inte allesammans ihop vilket är lite synd. Är det lördag så dricker barnen och jag varm choklad och äter smörgås till. Är det söndag så äter jag som vardagarna. Både jag och barnen kan äta varsitt kokt ägg till.
    Tack för bra bloggtips :-)!

    1. I höt kommer kidsen också att äta på dagis och jag förmodligen på jobbet. Därför vårdar jag möjligheten till vardagslyxfrukosten nu när jag är ledig. Vi har samma sovmorgonsupplägg på helgerna men då föräter vi minilite frukost och inväntar t till brunchen. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.