Lollo & Bernie 3.0


Hitintills är denna sommarmånad inte okej. Regn, rusk, storm och inte många plusgrader har vi idag och jag kurar inne med te och lite bloggning medan liten sover och resten av familjen lördagsgodisshoppar. Just idag känns det extra bra att vi har en solvecka bokad i slutet av sommaren. Även denna gång bär det av till Sunwing och Lollo & Bernie. För tre somrar sedan hade vår lilla familj, som bestod av mig, T och Maja som snart skulle fylla tre plus lille miniebbot som bara var en liten ärta i min mage och som nästan ingen visste om, bara en semestervecka tillsammans. Vi bestämde oss för att åka bort för att kunna ladda om. Valet föll på Sunwing Kalithea på Rhodos. Jag var så trött och illamående som man kan vara i vekca 12 i en graviditet och det här hotellkonceptet var så bra för oss. Vi slapp tänka på något, folk kom och städade och diskade, Maja åt favoritmaten gratis, omgivningarna var vackra, rummet helt ok och vi njöt.

Minimaja! Tänk vad de växer fort!

Året efter var vi berikade med en liten busbebis och när semestern var dags att planera var vi så sugna på att få en dos av familyheaven igen. Då blev det två veckor till Teneriffas Fanabe Sunwing. Vi slog på stort och bokade Royal Family-rum, det lite lyxigare alternativet på Sunwinghotellen.  Då ingår skönare sängar, badrockar, städning, diskning och välkomstkorg. Det gjorde vi alldeles rätt i! Rummet var så fint med balkongutsikt över poolen. Vi verkligen njöt de där veckorna på Teneriffa. Hotellet var mindre och mysigare än det på Rhodos, de låg också centralare vilket passade perfekt med två små. Jag tränade, Maja hängde i miniland mest hela tiden, vi åt gudagod mat för det mesta och hade det ljuvligt.

Plask i babypoolen.

När det så blev dags att fundera över årets semester kunde vi helt enkelt inte låta bli att boka en till resa till Lollo&Bernie. Haha, vi kommer typ aldrig kunna åka till något annat koncept med barnen – vi är helt sålda! Allt är anpassat efter oss som barnfamilj och vi känner oss alltid varmt välkomna. Den här gången blev det en vecka i mitten på augusti på Sunwing Arguineguin på Gran Canaria. T var faktiskt där som liten kille, men jag har aldrig varit där. Även denna gång har vi bokat Royal Family och jag ser fram emot en härlig vecka fylld med glädje, sol, bad, mat, vin, träning och mängder av familjemys. Hotellet håller på att renoveras och poolerna, restuarangerna, köken och badrummen ska vara tipptopp när vi kommer dit. Inför vintersäsongen kommer nya soffor och sängar samt ny färg in i rummen och med lite tur är det redan färdigt tills vi anländer, men annars går det lika bra med den vanliga inredningen. Resan blir det sista jag gör som mammaledig, redan dagen efter vi kommer hem börjar Ebbot på dagis. Man kan nog inta avsluta ledigheten på bättre sätt?

<<<<<

 

0 tankar på “Lollo & Bernie 3.0”

 1. Ja, ibland kan det göra mig småtokig! Samtidigt som det är som du säger, jobbet man vill ha, lönen man vill ha, finns ju här och skulle man flytta till mindre stad med billigare hus skulle man ju oavsett kanske inte haft råd med den prisklassen i förhållande till vad man tjänar där (om nu jobbet funnits där) 🙂
  Kram och tack!!

 2. Tack för igår! Vilka härlig ungar vi har <3 härligt med semester. jag var också nygravid och illamående på kallithea 😉 njöt av maten första två dagarna sen tog illamåendet över. passade på att bli 30 också när vi ändå var där. kramar!

  1. Hihi, vad kul att vi hade samma upplevelse (förutom det där med 30). Det var så himla mysigt igår Ullis! Jag är fylld till bredden av energin du gav. Kram!

 3. Som jag sagt tidigare så är vi ju också helt sålda på detta koncept! Och på tisdag bär det av! En av kompisarna som åker med har själv semestrat på sunwing som liten, hennes föräldrar kunde helt enkelt aldrig tänka sig att nöja sig med mindre efter att de fått smak på det goda livet så jag misstänker hur det här kommer sluta för oss med! Vilken fantastisk last! Funderar på om det kan bli ett alternativ i vinter…

 4. Åh, jag hoppas verkligen ni får det bra där! Jag var där förra i september och tyvärr har jag bara dåliga saker att säga, så jag ska inte säga så mycket, men jag hade aldrig åkt dit med barn! Nu tror jag, och hoppas för er skull, att vi bara hade väldig otur och att ni får det toppen! 🙂

   1. Kort sagt så var det väldigt dålig service tyckte jag. Bla hade vi kackelackor på rummet, vilket personalen bara tyckte att man fick ta, ”dom är ju inte farliga”. Jag vart även matförgiftad av frukostbuffen.. Det var lite småsaker bara, men tillräckligt för att jag inte skulle vilja bo där igen.
    Ang att jag inte skulle vilja bo där med barn, det är väldigt backigt vilket jag kan tänka mig är jobbigt med barn. Visst, ska man absolut inte lämna hotellet så är det säkert bra, men bara att ta dig därifrån. Man måste gå på vägen där bilarna kommer i världens fart och sedan korsa vägar där det inte finns nåt övergångsställe.
    Sen gillade jag inte heller att det inte var nån strand, 0 meter till hav ja men 4 km till närmsta stranden.. (förutom en liten där alkisarna hänger och det stinker piss.)
    Har lite dåligt samvete över att jag klagar så mycket! Vill inte skrämma er. Så, jag kan tala om att vi träffade två familjer som åkte dit 2 veckor varje år och hade gjort så i flera år och dom älskar det! Tycker att det var hur bra som helst! Alla där verkade trivas och tycka att det var bra 🙂 Jag tror bara att vi hade sjukt mycket otur. Hoppas ni får en bra resa 🙂

    1. Jagförstår verkligen att du inte vill åka tillbaka efter den upplevelsen! Jag hoppas att vi inte har samma otur. De verkat ju fräscha upp stället iår så förhoppningsvis slipper vi små läskiga kryp. Det här är det tredje sunwing vi åker till o jag hoppas att vi får det bra. Backighet gör inte mig något, bra för benmusklerna och vi visste att det inte var centralt när vi bokade det.

  1. Inte i babypoolen. Alla pooler ska renoveras innan sommaren, vet inte om det blir saltvatten eller klor. För mig spelar det ingen roll, varken jag eller Maja doppar huvudet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.