Sweet summer

Klicka hem: Skålar, kopp, slickepott, kakburkar, Sommarens söta, kökshandduk och uppläggningsfat.

 
Det här blir en riktig baksommar, det känner jag på mig. Småkakor, fluffiga cupcakes och maffiga tårtor ska det bli. Cheesecakes, Key Lime Pie och pannacottor. Massor av mums helt enkelt! Få ta och bjuda på tårtkalas i omgångar så att jag slipper äta upp allt själv och rulla till jobbet i höst. En riktigt härlig baka-på-sommaren-bok är systrarna Eisenmans Sommarens Söta som jag fick för några år sedan. Den är vacker att titta i och bjuder på många härliga recept. De här ljuvlig  Peanut butter cookies ska jag definitivt testa, jag bakade något liknande med inspiration från Pink Pastry och de blev såååå goda.
Du behöver (till cirka 30 kakor)
175 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 st ägg
1 dl jordnötssmör
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1.5 tsk bakpulver
2 dl havregryn

Fyllning
2 dl jordnötssmör
50 g rumsvarmt smör
0.5 dl florsocker
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sedan jordnötssmöret.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smörblandningen till en slät deg.
3. Fördela degen i teskedsstora klickar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
5. Låt dem svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
6. Vispa jordnötssmör och smör till fyllningen. Tillsätt florsocker och vispa till en krämig konsistens. Bred lite fyllning på undersidan av hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten.
Recept & Foto: Recept.nu/Ulrika Ekblom
 

0 tankar på “Sweet summer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.