Bland vackra hus och karuseller


Lördagen var det som sagt premiärdags för Skansensäsongen 2012. Det var så mysigt att få några timmar med mamma och barnen. Vi hade det väldigt bra. Vädret var perfekt, lagom soligt och inte för varmt. Barnen var på strålande humör och hela besöket flöt på utan knussligheter – inte alltid lätt med småbarn. Efter fikastart gick vi igenom de vackra stadskvarteren där framför allt konsumbutiken från femtiotalet tilltalar mig med sin estitik. Där inne köpte vi kolor och tablettask innan vi gick vidare till Majas mål: Lill-Skansen. De små djuren har ju fått nytt hem. Det var riktigt fin uppbyggt även om det inte var så lätt att se några djur bland alla stojande, på lördagsgodis höga barn som sprang omkring. Men en sött liten kattunge och några getter lyckades vi hitta innan det blev akut lunchdags. Vi gick tillbaka till Gubbhyllan, den gamla krogen som ligger i samma hus som cigarr- och tändsticksmuseet. Det matstället kan jag varmt rekommendera. Lugnt och barnvänligt samtidigt som de serverar riktigt bra mat. Det är mycket hamburgare och våfflor annars men här finns det härlig ”riktigt” mat. Jag åt ungtupp med primörer och det riktigt smälte i munnen. Barnen fick den fluffigaste ungspannkakan jag smakat med hemkokt sylt och vispad grädde. Maja passade på att ta en sväng till på Lillskansen när lillebror sov och sedan avslutade vi med glass, lotter och karuseller. Tack skansen för denna gång, hoppas vi ses snart igen!

0 tankar på “Bland vackra hus och karuseller”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.