Dagens lunch

20120516-123055.jpg

Nu när jag är mammaledig vårdar jag min lunch ömt. För mig är det viktigt att jag får i mig bra mat så att jag ska orka hela dagen och vara en happy mama. Ibland äter jag och Ebs rester ihop, ibland lunchdejtar vi med Petra&Liam och andra dagar gör jag som denna, då äter jag själv i lugn och ro. Idag blev det något så enkelt som kycklingsallad. Under min Lchf-tid förra året lärde jag mig att jag inte behöver äta kolhydrater till varje måltid för att bli mätt. Den här salladen blev just ett low carb-alternativ. Stek en kycklingfilé, blanda ihop en sallad med dina favoriter – i min låg tomat, gurka, salladslök, sugersnaps, blandsallad och stekta champinjoner. Till det blev det mumsig dressing med en matsked grekisk yoghurt, en matsked ajvar relish och lite vitlök. Så gott!
Vi håller på att lägga om Ebbots sovtider. Vid 15 månaders ålder behöver han inte längre två pass per dag, så nu satsar vi på ett längre pass mellan 12-14 istället. Jag tror det blir topp när vi är inkörda.

0 tankar på “Dagens lunch”

  1. Mmmm…vi försöker åxå med en gång om dagen med vår lilla. Faller sig ganska naturligt men om hon följer mej i bilen när jag hämtar på dagis vid halv fyra tiden så är ofta kört 🙂 en slummer på 20 minuter kan det bli. Dock påverkar det inte kvällens nattning. En gång per dag känns bra ! Dom blir stora fort du 🙂

    1. Väldigt stora väldigt fort. Jag fick verkligen ett ”uppvaknande” förra veckan när erbjudandet om dagisplats kom, den här tiden är snart förbi. Förstår att det är svårt att hålla henne vaken så sent, men om det inte påverkar nattsovningen så gör det ju faktiskt inget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.