Sommarmat!


Nåja, sommar kan det väl inte riktigt kallas – det är iiiiiiiiskallt ute idag. Men vi går ju mot ljusare tider och och menyn förändras något. För visst är det så att lika mycket som man längtar efter mustiga grytor och tungt rödvin mitt i vintern vill man ha lätta, fräscha sallader och rosé nu när vi kan nosa oss till sommarens lata dagar. Ikväll är det storhandling på schemat och jag håller som bäst på att spana på nya, härliga recept till våra veckormenyer – jag gör för fjorton dagar i stöten som underlättar vardagslivet enormt. Jag sprang på det här fina receptet på Allt om Mat, jag tror bestämt jag måste bjuda hit Petra på en mammalunch så att jag kan bjuda på en smarrig sallad.
 
Kycklingsallad med jordgubbar och chevre
Du behöver (4 portioner)
4 kycklingfiéer
1 liter jordgubbar
2 avocado
2 msk vit balsamvinäger
1 kruka mynta
150 g getost
rapsolja
salt & nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Bryn kycklingbrösten i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Efterstek dem i ugnen 13–15 min, till 70° innertemperatur.
3. Ansa och klyfta jordgubbarna. Skala, kärna ur och skiva avokadon.
4. Blanda försiktigt jordgubbar, avokado, vinäger, 2 msk olja, 1/2 tsk peppar och 2 krm salt. Plocka och tillsätt myntan. Skär bort ev kanter på osten och smula över den. Servera salladen med kycklingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.