Chokladcupcakes


Här mina vänner, kommer ett litet smarrigt recpet inför helgens fika. Se till att inte ha inne muffinsen för länge i ugnen, de blir supersmuliga o torra då, trust me 😉 Receptet är förstås från gudinnan av cupcakes.
Chokladcupcakes (cirka 12)
Du behöver
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor (mina fick jag i födelsedagspresent från min syster som köpt dem i en liten butik i Amsterdam. Formarna kommer från Strössel & Annat.
 

0 tankar på “Chokladcupcakes”

    1. De är från strössel&annat, det finns en länk längst ner i inlägget. Nä, de där marrängerna lyser med sin frånvaro :-p, måste ladda lite till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.