Rise and shine


God morgon helg! Här steg vi upp strax efter 06.30. Solen stiger rakt upp mot våra sovrumsfönster och kikar sig in igenom persiennen och hälsar god morgon i nivå där vi vilar våra huvuden på vår mjuka kudde. Resultatet blir att Maja flygger upp som ett skott: NU börjar bollibompa! Och då väcks förstås lillebror som inte ens har något sovrumsfönster för solen att hitta in i. Lösning? Det står en mörkläggningsgardin nere i källaren som bara väntar på att bli uppskruvad.
Nåväl, vi vaknade allihop på lördagshumör så jag och barnen stoppade T i säng för lite välförtjänad sovmorgon. När det var gjort och vi mornat oss lite alternativ dragit ut en massa saker från diverse lådor dukade vi upp med lyxigaste helgfrukosten. Min lilla vanedotter som inte gärna avviker från sina rutiner valde förstås samma frukost som alltid: keso, fröfriabröd med leverpastej och mjölk. Trots att jag försökte locka med kokta ägg och nypressad juice. Jag och lillebror slog i alla fall på stort och unnade oss en annorlunda frukost. När jag var och handlade i veckan sprang jag på en ny yoghurt, Grego. Oj den var alldeles genomljuvlig. Ni måste testa! Till den blev det ett näst intill perfekt kokt ägg, mumsig latte, ovannämnda juice, surdeg med lite brie och skinka och favoritdelarna ur helgens morgontidningsskörd. Med en sådan start kan dagen inte bli annat än fantastisk!

Ettåringen fick äta både ägg och yoghurt själv denna morgon. Stolt var bara förnamnet”

0 tankar på “Rise and shine”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.