Mitt bästa tips!


Är du eller kommer du vara mammaledig snart? Då har jag ett dundertips som jag själv följer i princip undantagslöst: När babyn sover – då är det DIN tid. Du får inte städa, tvätta, bädda eller plocka. Utan utnyttja tiden till att andas. Vad du fyller tiden med är upp till dig. Är bebisen alldeles ny kanske det räcker med en tupplur eller en lång, skön dusch. Är det en lite äldre variant som har fasta sovtider så kan du fylla tiden med något annat som du gillar och mår bra av. Samla energi helt enkelt.

Det här gör jag när Ebbot sover:

1. Tittar på skräptv.

2. Läser en bra tidning eller bok.

3. Slösurfar.

4. Provar kläder.

Egentiden förgylls alltid med en god cappuccino i finaste koppen. Ibland festar jag till dt med en bit choklad. Mmmm… Den här tysta och lugna stunden gör att jag får lust och energi till resten av eftermiddagen med bus, lek, matlagning och nattning. Jag behöver det och det gör mig till en bättre mamma!

0 tankar på “Mitt bästa tips!”

  1. Åh vilket underbart inlägg! Jag måste alltid plocka, städa, diska… när Elliot sover. Får dåligt samvete om jag bara sitter när det är stökigt hemma. ”jag ska bara..” liksom. Nu ska jag bara plocka ihop hans leksaker SEN blir det bokläsning eller tv-tittande. Och så ska jag spara det här inlägget och plocka fram då och då. Ska bli bättre på att ta vara på MIN tid under hans sovstunder. För nog tror jag att du har rätt, man får mer lust och energi till eftermiddagens aktiviteter sen..

  2. Om jag var småbarns mamma skulle jag med glädje följa ditt råd.
    Tyvärr så gjorde jag allt det där tråkiga när min dotter sov.
    Dumt.

  3. Åh så sant så sant! Jag var dålig på det till första barnet. Men nu när andra kom för ett år sen insåg jag snabbt att en glad mamma är en bra mamma! Och att två barn plockar fram mer än ett… trots att jag då kanske plockat när barn sover 😉 Gör ingen större skillnad i slutet på dagen förutom att mamman är tröttare och kanske lite mer irriterad än när hon vaknade. Fortsätt, när barnet vaknat, att leka med de utspridda leksakerna som ligger kvar sen barnet somnade… jag kliver över dem med min kaffekopp till soffan när barnet sover! Det är så härligt att bortse från allt det en liten liten stund och vara själv i tystnad och lugn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.