VIP-shopping + stadsmuseum

Maja är ledig idag och vi har varit ute på äventyr. Dagen började tidigt, tidigt. Det här är bland de första dagarna på hela föräldraledigheten som jag faktiskt ställt klockan. Jag fattade inte alls att det var mitt alarm som förde sådant oväsen imorse. Men sedan kom jag på att vi skulle iväg på VIP-shopping på Lindex. Via Mama hade vi blivit inbjudna till frukost och shopping mellan 8-10. Frukostshopparna hade alla 25% rabatt på hela köpet, plus en massa fler erbjudanden i butiken så vi kom ruggit billigt undan. När vi shoppat vagnen full var Ebbot så trött att han tvärdäckade i vagnen. Jag och Maja passade på att ha lite mystid, vi styrde kossan i snöregnet till en mysig Waynes på Kungsgatan där vi drack smoothie, latte, juice och knapra äpplet. Som ni förstår var Lindexfrullen inte tillräckligt spännande för att mätta hungriga shoppingmagar. Men vad gör det när vi fick massor av rabatt, jag fick gratisprenumeration av Mama plus det senaste numret och vi fick alla massor av fina kläder.
När lillebror vaknat – och slurpat i sig halva min Mango lassi smoothie – styrde vi kosan vidare i regnvädret. Näst på tur var Stockholms Stadsmuseum vid Slussen. Där har de just nu en Alfonsutsällning och så har de jämt världens bästa lekställe med massor av roligheter som handelsbod, kamelklappning, tusen- och en nattlounge, roddbåt och en massa mer roligt. Barnen var i extas. Jag kan säga så här: Det var lite svettigt att hålla koll på två små virvelvindar själv. Men å andra sidan var det inte alls lika knivigt som jag trot. När Ebbot låg i magen hade jag en tanke om att Maja skulle vara ledig typ varannan fredag för att vi skulle hitta på saker alla tre. Men jag har varit en riktigt fegis och trott att det inte skulle funka att åka kommunalt in till stan och hitta på grejer själv. Vad fel jag hade! Nu blir det förhoppningsvis bättre på utflyktsfronten. Det är ju så kul och barnen är hur duktiga som helst. Särskilt Maja, jag är riktigt imponerad över hur ”vuxen” hon har blivit. Förståndig och resonlig.
Nu har vi landat hemma efter blomshopping på torget. Maja pusslar, jag kikar in här medan jag dricker en liten latte och Ebs sussar gott i vagnen som jag rullade ini sovrummet, där jag öppnade balkongdörren på glänt. Han har sovit båda passen i vagnen, vilket betyder att om jag låter honom leka av sig ordentligt innan så kan jag vara ute till våren och inte tro att han sover bäst i sin säng. Skönt!

Mysmaja!

Haha, inte helt lätt att  ta en bild med 50 mm objektivet och självutlösaren. Men här är vi ialla fall 🙂

Mmmm latte. De hade bara vanligt kaffe på Lindex, och det vet ni ju vad jag tycker om ;.) Men jag förväntade mig verkligen ingen barista där utan är så glad att vi blev inbjudna. 

Stör ej, lek pågår!

Helt omöjligt att få virvelvindarna på en skarp bild, den här får symbolisera hur kul de hade det utan kamera i ansiktet…

…som tur var satte vi oss ner för lite lunch så att jag kunde knäppa lite bilder.

Till barnen beställde jag pannkakor. Jag har gjort misstaget att bara köpa till Maja och ge Ebbot burk förut, han blir helt galen. Så nu fick han egna! Maja tyckte dock att det tog fasligt lång tid för de där pankisarna att dyka upp. Fem minuter är fem år i barnvärlden.

Energipåfyllning av fokuserade barn

Själv tog jag en ganska dyr men helt sjukt god räkmacka – med handskalade räkor, just as I like it!

Jag kan varmt rekommendera Stockholms Stadsmuseum, det finns massor av spännande utställningar, bra grejer för barnen och trevligt fik.

0 tankar på “VIP-shopping + stadsmuseum”

  1. Stadsmuseumet är också vår favorit! Det är kalas och har något både för stora och små! Jag kan verkligen hålla med om det svettiga i att hålla reda på två småttingar där särskilt efter att maken tappade bort vår minsting där när hon var 2 år..Hon stack från garderoben när han klädde på 4-åringen och så gick hon tillbaka till lekavdelningen..Läskigt men hon var helnöjd när personalen hittade henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.