Amsterdamlördag – dag 2

På lördagen vaknade vi till sooooool! Jag och T hade lite annan dygnsrytm än kidsen, hehe, så vi hängde lite på stan, åt frukost och kikade på marknaden innan vi möttes upp. Marknaden var väl som marknader är mest, inte så mycket att ha för oss som inte bodde där. Men när jag gick där bland alla läckra delikatesser, purfärska fiskar och vackra blomsterstånd drömde jag mig bort och lekte att vi bodde i en chic lägenhet i Jordaan och att jag tog cykeln (ALLA cyklar i Amsterdam) bort till marknaden och handlade helgblommor och lördagslyx varje helg.
Vi möttes upp på ett av systers favoritcaféer för en öl och cola i solen. Mmmm vad skönt det var att få lite sol på nästippen.

 T vill som vanligt inte vara med i bloggen…

Vi vandrade gata upp och gata ner bland de Nio Gatorna. Spanade på folk och i affärer innan magen började kurra och vi dök in på en så mysig restaurang. Miljöerna i Amsterdam var riktigt snygga, det här stället var rått och hemtrevligt på samma gång. Vi beställde in de godaste hamburgarna jag ätit, med hembakt bröd och allt gott på. Mums!

Kartläsning pågår!

Happy Stina!

Nästan överallt fanns prosecco på glas, till min stora glädje. Det är mitt favoritvin och eftersom jag inte tycker öl är så spännande kunde jag dricka bubbel istället!

Snyggolampa

Efter en rejäl lunch vandrade vi vidare till Heiniken Experience för lite ”finkultur”. Jag hade lovat innan att jag skulle dricka av lite av den öl som ingick i entréavgiften, hu, det är inte gott! Förut (innan jag träffade T) drack jag mer än gärna öl. Nä, vin är mer min grej 🙂

Museet var riktigt trångt eftersom det var så mycket folk men det var ändå spännande att se den historiska öltillverkningsmiljön. Snygga fönster hade de med!

På väg hem till hotellet poppade jag in på H&M för att få tag på ett par ballerinas inför kvällen. Min rygg pallade inte klackar efter en dag till fots. Självklart följde en klänning med också… Den åkte på till middag som intogs på Little Buddha. Shit vilken mat! Såååå god.

0 tankar på “Amsterdamlördag – dag 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.