Amsterdam dag ett

Hello cupcakes! Nu är jag tillbaka på hemmaplan igen efter en helt fantastisk helg. Ni hanar inte hur härligt det var att vara vuxen och bara kunna leva i nuet utan att tänka på blöjor, vällingflaskor och sovtider. Jag saknade ju förstås barnen så att jag fick blinka bort tårarna då och då men det här var vår resa och den var så underbar.
Min ambition var att blogga lite i helgen, men det där med gratis wifi hade inte holländarna riktigt förstått ännu, så det blev ingenting av det. Men nu så, nu blir det bloggeri! Vi åkte i fredags och landade i Amsterdam strax före lunch. Så himla smidigt med bara två timmars flygresa. Efter en tågtur in till city lyckades kartläsaren T hitta direkt till hotellet. Jag har absolut 0,0 lokalsinne, så kartläseriet överlåter jag gärna åt andra. Vi checkade in på fina Renaissance Hotell som låg perfekt mellan Jordan och city. Vi hade gångavstånd till nästan allt och jag älskar Mariottkedjan, de har bra service, snygga rum och sköna sängar.


Så mysig utsikt från hotellfönstret. Lägg märke till den lutande fasaden, nästan alla hus lutade åt olika håll. Mycket märkligt och lite läskigt.

Eftersom solen sken satte vi oss direkt på en uteservering för lite öl, winespritser och tapas med Elin och Tomas. Det var så härligt att få lapa lite sol.

 
Med mätta magar och fuktade strupar gav vi oss ut på lite Amsterdamspan. Vi kikade lite i små söta vintagebutiker, där jag nästan blev kär i en tyllkjol.

Jag hittade förstås ett cupcakebageri, det fanns flera stycken. Men eftersom jag var proppmätt blev det ingen kaka……. istället mötte vi upp min gamla kollega, tillika Elins pluggkompis i Amsterdam, Malen a och hennes John på ett av stadens alla mysiga caféer. Det blev tyvärr inga bilder på oss, bara på kaffet.

Efter en mellanlandning på hotellet möttes vi upp för middag och vinbar på stan. Det blev lite party och vår första dag i Amsterdam blev så lyckad.
 
Jag delar upp det hela lite, men sammanfattningsvis är Amsterdam en perfekt weekendstad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.