Aj, aj, aj!

Min träningsvärk denna morgon är inte nådig. Cirkelfyspasset i tisdag var så himla jobbigt. Det är massor av styrketräning – vilket min stackars spagettikropp inte är särskilt van vid. Värken är alltid värst andra dagen, men det lilla faktumet ska inte stoppa mig idag. Upp i sadeln igen, idag blir det ”bara” ett medelpass, även det tufft om det är samma som sist. Men det känns så bra att ha kommit igång med träningen. Min plan är att gå två gånger i veckan – i alla fall tills Ebbot är ordentligt inskolad i barnpassningen. Eftersom jag är hemma på dagarna, barnpassningen finns och jag har ett träningskort ser jag egentligen ingen anledning till att inte gå dit tisdagar och torsdagar. I höst kommer jag säkert inte ha samma möjlighet till träningen. Även om jag verkligen hoppas att jag kan få till det eftersom kroppen mår bra av att få ta ut sig då och då, det minskar stressen och min ryggvärk blir förhoppnings bättre ju mer träning den får. Drömmen är att ta upp baletten igen, något jag dansade som ung och sedan en termin när jag precis hade träffat min T, för åtta (!) år sedan. Jag ska nog börja spana på dansklasser i alla fall.

We♥it

 
Hur tränar ni? Hur får ni in träningsrutinen i era vardagsliga rutiner? Jag behöver alla knep jag kan få tills i höst!

0 tankar på “Aj, aj, aj!”

 1. Heja Stina! Kul att du har kört cirkelfys! Jag har bara testat cirkelgym hittills, är skillnaden på fys att man inte använder maskiner eller?
  Eftersom jag inte är föräldraledig (och vi har ändå inte barnpassning här ute i Tyresö :() så ser jag till att passa på på helgen. Dessutom tränar jag två-tre kvällar i veckorna direkt efter jobbet. Jag kan göra så då J hämtar på förskolan. Nackdelen med det är att jag missar middagen och får äta själv efteråt. J åker ofta iväg och tränar senare på kvällen när Malte ska lägga sig.
  Jag tror att om man har bestämt sig för att börja träna så får man också inse att det KOMMER ta mycket av ens tid. Man måste ställa in sig på det bara, och det går ut över den gemensamma familjetiden, de få timmar man har på vardagarna, så är det bara tyvärr.

  1. Det låter som om det borde vara samma upplägg. Man använder skivstång, kettlebelts, pilatesbollar m.m. i olika stationer. Tack för peppen, det är bara att se till att skapa sig tiden.

 2. Härligt att du kommit igång! Måste tipsa dig om basjympan som är på onsdagar vid lunchtid i Farsta, en ledare som heter KarinC. Hon är superbra!
  Jag tränar 4-5 pass i veckan. 1-2 är kl 7 på jobbgymmet och resten kvällstid, oftast 19.30, så jag sticker precis innan nattning (bonus ;-)) eller på helgen. Nu ska jag börja ta upp löpningen för säsongen också, det är verkligen tidseffektivt och snart går det ju att ge sig ut även efter nattning utan att det är mörkt ute 🙂
  Men det ÄR tidskrävande att träna. Fast jag ser det som värt det för man mår så bra. (Maken å andra sidan muttrade nåt häromdagen om att den tid man lever längre av att träna har man ändå spenderat på gymmet…hm…).

 3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Jag gör som Alex, utnyttjar helgerna.
  Sen har jag kommit på att jogga är min grej eftersom det är tidseffektivt, snöra på sig skorna sen kan man jogga hemifrån och en liten runda på en halvtimme ca. Det är ju ungefär det jag hinner med på vardagarna tyvärr även om jag försöker hinna med ett pass eller två under veckan också.
  Åker man hemifrån vid 7:30 och är hemma 18:30 finns det liksom inte så mycket tid att spela med. Men jag hade gärna tränat mer om det hade passat in i mitt liv, försöker fortfarande lista ut hur man ska får dygnen att innehålla fler timmar.

 4. Men hääärligt med träningsvärken ändå! Hejja Stina!
  Och du, så kul med baletten! Jag dansade på balettakademein i sex år och saknar det ofta. Nike är inte ett dugg intresserad 😉
  Kram
  Ida&Nike

 5. Jag har lite hantlar och så hemma, även ett träningskort vilket jag använder mest på hösten/vintern. Brukar köra mycket spinningpass. Det som passar mig bäst är löpning. Eftersom jag pluggar så brukar jag springa en vända på lunchen annars efter sambon kommit hem så han kan ta barnen, på vintern är det lite små segt då han kommer hem rätt sent men nu finns det inga undanflykter för kvällarna är ljusa. Men tröttheten kommer ikapp mig ibland 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.