En ny stad

Bildkälla

Nästa vecka, tidigt tidigt på långfredagen närmare bestämt, åker jag och T till Amsterdam. Vi fick en weekendresa dit i julklapp av pappa och nu börjar det äntligen närma sig. Min syster, ni kan läsa allt om hennes äventyr utomlands i bloggen Elin i Nederlandet, studerar där den här terminen och över påsk får hon besök av både oss och hennes pojkvän T (festligt va, båda systrarna har varsin kärlek som heter T). Vi ska strosa omkring i min systers tillfälliga hemstad, kanske ta en kanaltur, kika i vintagebutiker i Nine street-kvarteren, äta gott och dricka gott. Det ska bli så himla mysigt att resa bort i några dagar och vara vuxna utan att hålla koll på mattider, blöjor, leksaker, sovtider och vagnvänliga ställen. Visst kommer vi sakna barnen till döds. Men jag tror att vi verkligen behöver detta, vi har inte varit iväg på någon egen längre vuxenresa tillsammans  sedan Maja föddes. Det ska bli så mysigt att träffa Elin igen, vi har inte setts sedan januari och det ska bli spännande att upptäcka hennes stad. Jag drömmer om att komma hem fulltankad av energi, med nya insikter och upptäckter och kanske med någon fin klänning i bagaget.
 

Har någon av er varit i Amsterdam? Har ni några får-inte-missa-tips?

Ni glömmer väl inte att tävla, sista dagen idag!

0 tankar på “En ny stad”

 1. Ett tips är att ta tåget cirka 30 minuter till staden Haag. Det finns en helt underbar strandpromenad där och det är en perfekt dagsutflykt.

  1. Tack för tipset! Jag tror att vi håller oss i Amsterdam eftersom det är första gången vi är där. Men ska tipsa syster om att det är en bra utflyky.

 2. Gud vad härligt!! Vi har inte haft en natt själva sedan vår äldsta föddes för 5 år sedan..Det beror mycket på att vi inte har far-och morföräldrar i Stockholm men också att det finns fler barnbarn som också vill sova över och där har jag dragit det kortaste strået hela tiden..Jag har nästan funderat på att leta efter en extra-mormor bland bekanta för att få lite fler vuxna i mina barns liv. Är sjukt avundsjuk på folk som har föräldrar som engagerar sig i sina barnbarn!!

 3. Usch vad trist att ni inte kan komma iväg! Har ni inget kompispar som är i samma sitst? Isåfall kan ni ju barnvakta deras barn en helg så att de kan komma iväg och sedan gör ni tvärt om! Extramormor låter också som en finfin idé. Vi behöver ju vara kära vuxna ibland, inte bara kära föräldrar. En annan idé är att åka till era föräldrars stad och se till att de kan ta barnen medan ni bokar in er på ett mysigt hotell i närheten. Då slipper ju barnvakterna ta sig till er. Jag tycker nästan att det borde vara plikt på att hjälpa till med barnbarnen – men jag tror att jag lever lite skyddat eftersom vi har det så generöst med barnvakter. Vi har ju också turen att vara först med att producera barnbarn så de var extremt efterlängtade. Jag hoppas att jag kan få möjlighet att umgås lika mycket med mina barnbarn som våra föräldrar gör med sina i framtiden. Det är ju livets efterrätt eller vad det brukar kallas.
  Kan du inte ta upp din frustration med din mamma? Förklara att du känner dig förbisedd och att du vill att dina barn ska ha en egen relation med sin mormor. Stor kram och lycka till!

 4. Föreslog för min mamma att vi skulle lämna barnen hos henne men det trodde hon inte skulle gå..Jag blev ju givetvis ledsen och undrar ju hur det funkar att ha mina systerdöttrar som ofta sover över hos dem…
  Jag har vid ett tillfälle för 3 år sedan tagit upp orättvisan med henne men det blev familjekaosmed en ledsen mamma och så klart jag som fick skulden som var så elak att jag insuerade att hon behandlade barnbarnen olika…
  Jättetråkigt och något jag är oerhört ledsen för!!

  1. Usch vilken trist stämning och attityd! Tråkigt att det inte funkar, hur är det med farmor? De kanske vill öva över dagen innan de tar era skatter över natten? Hoppas ni hittar en lösning, alla behöver ju egentid. Stooor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.