Nu kör vi!

Hej tisdag! Idag bjuder du på stenhård träning vid lunch. Bli-lämnad-hos-snälla-tanter-övning för lille Ebbot som mest vill hänga med mamma, låta-alla-muskler-du-inte-visste-att-du-hade-jobba-träning för mamman. Puh. Men det blir bra och kroppen behöver en riktig genomkörare. Sedan kära tisdag, har du förberett dagens lunch Spenatsoppa och hembakt bröd framför lite dagtv – mammans lugna stund på dagen. Sedan blir det lek hela eftermiddagen innan farmorn dyker upp så att jag kan träffa girlsen för Vapianomiddag och ett glas rött i tisdagskvällen. Mmmm, det blir en fantastisk dag!

Jag försöker leva lyckligt varje dag. Visst bjuder livet på en hel del utmaningar, men de är dem som ger mig livserfarenhet. Jag förskönar aldrig något i bloggen, men jag väljer inte heller att skriva något som tynger mig. Det här är min lilla oas där jag vill hämta och ge positiv energi. Jag gillar att analysera hur jag mår och sedan hitta på åtgärder så att jag ska må ännu bättre. Små levnadsregler som gör att livet flyter på bättre. Städa garderoben var fjärde vecka. Torka diskbänken efter varje måltid. Dricka en god kopp te till kvällstvn. Unna mig en bit choklad när jag är sugen på det. Smått och stort som i slutändan resulterar i mer guldkanter på vardagen. Det är ganska enkelt nu när jag är föräldraledig, i stort sett disponerar jag över min tid. Det kommer att bli en större utmaning när jobbet drar igång igen i höst. Att få en bra vardag med T och barnen. Att inte stressa för mycket. Men jag tror ändå att det blir bra. Det finns ju väldigt många tjusningar med att arbeta. Intelektuella utmaningar. Kreativa möjligheter. En Stina som är Stina utan att vara mamma för några timmar. Tunnelbanefärden fram och tillbaka ger tid för reflektion, radiolystning och magasinläsning. Sedan, efter en dags arbete, komma hem till de små snäckorna – de som fyller en med kärlek till en bredd jag inte visste jag hade. Som bubblar om vad de åt till lunch och vad de ritade på teckningen. Då slår det en: Mina barn har ett liv utan mig. Där är vi inte riktigt än, även om Maja ju har sina sex timmar som är hennes egna. Jag tänker se till att njuta varje minut för att sedan ladda om inför en ny era i höst. Oj, det blev många tisdagstankar här. Men det är skönt att formulera sig ibland.
 

Bildkälla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.