Hello friday!

Då var vi framme vid veckoslutet igen, märkligt eftersom den här veckan har varit lite dimmig. Men jag är i alla fall glad att sjukerierna bestämde sig för att dyka upp i början på veckan, då kan vi njuta av helgen i lugn och ro. Imorgon ska jag till Salong Blond och äntligen, äntligen bli av med motorvägen till utväxt. Så efterlängtat. Hur fina kläder man än sätter på sig med en risig frisyr känner man sig ändå inte riktigt på topp. Nu kan jag se fram emot en snygg vår! På söndag har jag bokat in en gymintroduktion. Jag har knappt satt foten på ett gym under mitt snart 29-åriga liv, men nu är det alltså dags. Jag ser fram emot att få knep och tips på hur jag ska bygga upp mina försvagade buk- och ryggmuskler efter graviditeterna. I övrigt hoppas jag på en solig helg så att vi kan njuta utomhus hela familjen. Medan jag varit sjuk har T lyckats få Ebs att släppa rädslan av att gå utomhus, så nu vill han inget hellre. Vem vet, det kanske blir ett parkbesök i eftermiddag efter dagis? Jag försöker dock ta det lite lugnt idag, energinivåerna är ju inte direkt som de brukar. Passar på att bjuda på ett sockerkaksrecept till helgens fikor i solen, det är oförskämt gott och enkelt att svänga ihop denna klassiker. Receptet kommer från Leila.


Saftig sockerkaka
Du behöver
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Skal av 1 citron
Smör och ströbröd till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt.
3. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ner vätskan i äggsmeten.
4. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
5. Vänd ner mjölblaningen i äggsmeten. Var försiktig och rör inte ner mjölet, då blir kakan seg.
6. Smöra och bröa en form, fyll den med smet och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 min, min krävde ännu längre baktid, ca 40 min. Kontrollera med en sticka att kakan är färdig, smeten ska inte vara kladdig.
7. När kakan har svalnat något stjälper du upp den på ett vackert fat.
 

0 tankar på “Hello friday!”

 1. Härligt att ni är friska! lagom till helgen och allt 🙂
  och jag hållerhetl med dig, snygg i håret gör så mycket. Jag ska också få till färg och längre hår i helgen(!)
  Kram
  Ida & Nike

 2. Dina bakverk får en att vattnas i munnen.
  Det är väldigt gott att ta kokus flingor istället för bröd till formen.(om man gillar det ).
  Ha en skön helg och njut av våren som är lika efterlängtad som alltid.
  Kram Maysan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.