Rosévin, solnedgång och nystylad balkong?

Åh, jag kan inte sluta glädjas åt att solstrålarna äntligen värmer igen, att de små snödropparna trotsar livet och kryper upp ur jorden och att det går att ha vårjacka utan att få blå läppar. Livet är bra underbart när ljusets tid är här. I år har jag så lust att göra iordning vår balkong. Möblerna dit, ett par rottingfotöljer, har nämligen hittat nya platser i hemmet och just nu är balkongen någon slags avlastningszon. Inte bra! Därför drömmer jag om att göra vårt uterum riktigt, ritkigt fint iår. Jag kikade på Ikeas utemöbler, som precis kommit in och föll pladask för de fina loungefotöljerna. Den här säsongen är jag galen i mint och därför är det inte svårt att förstå att det är just den färgen jag önskar som accentfärg på balkongen iår. Tyvärr är vår lila låda på fasaden inte särskillt solig, jag tror bestämt att det är norrläge. Vi har någon timmes morgonsol, sedan är det skugga, skugga, skugga som gäller. Men det har också sin tjusning, det är ganska skönt att få sitta i skuggan efter en  dag i solen. Vi använder balkongen ganska flitigt så den skulle verkligen behöva lite omsorg och kärlek. Lite nya möbler, som sagt. Lite vackra blommor och så skulle jag så gärna vilja odla lite kryddor, men finns det några som vill växa fast de knappt får sol på sig?

 

Två sådana här från Ikea får gärna flytta hem till oss!

Fjärilskudden från H&M Home är så fin och nu har den nog hittat sin plats i vårt hem.

 

Filtar behövs på en skuggig balkonf, den här i fleece kostar en ynka tia och räcker nog en säsong.

Mattan från Rusta för två hundralappar är ju ett riktigt kap!

Doftljus från H&M Home i ”rätt” färg.

0 tankar på “Rosévin, solnedgång och nystylad balkong?”

  1. Ja, det är så härligt att våren är här. Jag har också balkongfix på agendan och ser så fram emot att få spendera min tid där. Jag har själv helt ogrönafingrar men brukar be om tips på vilka blommor som kan passa i blomsteraffären, så hör med dem, något ska du nog kunna hitta! Lycka till, och bildbevis på balkongen vill vi ju se sen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.