Som en smällkaramell

Förra helgen var jag nere och rev i källaren. Det är vårat stora, avgrundsdjupa svarta hål där pulkor, trehjulingar, resväskor, finposliner, gamla lampor, en dörr och massvis av säckar med mina kläder finns. Javvist seru, så här gör jag: Jag blir trött på att min garderob är proppfull/det är säsongsbyte/jag blir gravid och får inte plats i mina kläder/ jag är postgravid och får fortfarande inte plats i kläderna. Då tar jag fram sopsäckarna och knökar ner de kläder jag inte gillar/passar i/har tröttnat på och skickar ner dem i källaren. Sedan tänker jag att jag en dag ska gå igenom kläderna igen, sortera ut släng-ge bort-spara högar . Hahaha, så har jag tänkt sedan plaggen innan jag blev gravid med Maja, för låt se FEm år sedan. I helgen kom jag ä-n-t-l-i-g-e-n till skott. Jag tog upp alla säckar jag kunde hitta. Hälde ut allt på sängen och hade provakläderkavalkad. Det som inte passade eller som inte var fint slängde jag. Vet ni hur mycket kläder jag har som jag hade glömt bort? Vet ni hur många fina klänningar som gömt sig där nere? Jag blev så glad! Det var som en megashoppingtur – utan att belasta visakortet med en endaste liten transaktion.H allelulja! Nu är allla fula, noppiga plagg utrensade. En liten hög riktigt vintriga plagg undanlagda till nästa vargavinter och de ”nya” kläderna är nytvättade och hänger i garderoben och skapar en sprakande regnbåge. Jag blir färglycklig! Egentligen behöver jag inte köpa ett endaste vårplagg till, men riktigt så duktig kommer jag ju inte att vara. Men jag ska spara mig en månad. Över påsk åker vi nämligen till Amsterdam för att fira min födelsedag och hälsa på systeryster som bor där den här terminen. Då drömmer jag om att hitta en riktigt fin klänning!

Idag har jag min polkagriskofta med volanger från H&M, även den ett nygammalt fynd! Åh vad jag längtar till frisörbesöket om två veckor, min utväxt är inte att leka med!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.