B-day coming up

Jaha, gårdagen blev ju inte alls sådär rosenskimrande som den startade. Ebbot är sjukis och har kräkts flera gånger. Min stackars lille plutt, han har varit så hängig. Han har fått i sig lite apelsinsaft och vätkeersättning men den lilla morgongröten vände bara nere i magen. Inatt blev även T dålig så vi har sjukstuga här hemma. Jag och Maja, peppar, peppar, är fortfarande välmående och efter dagislämning åkte jag till affären och köpte klorin och diskhandskar, så just nu sanerar jag badrummet. Jag badar i handsprit och ber till högre makter att jag slipper hemskheterna, men så tur har jag väl inte? Mellan varven, lillen sover nämligen mycket, började jag igår spåna på min önskelistan. The big 29! Haha, skämt o sido, men jag är ju helt underbart superpirrig när det kommer till födelsedagar – både min egen och andras. Därför börjar jag i god tid att researcha fram den ultimata önskelistan. Hittills ser den ut ungefär så här:

En retroradio från Roberts Radio – gärna i bubbelgumsrosa
Stativ och fjärkontroll till Systemkameran så att jag ta ännu fler och bättre bilder
Lattemuggar och skålar från Pip Studio till alla härliga vårfrukostar
Löparskor så att jag inte har något att skylla på!
En fin och somrig vintageklänning, den här från Etsy får gärna flytta in hos mig!

0 tankar på “B-day coming up”

 1. Hej i sjukstugan.
  Stackars er,men du vet väl det gamla beprövade tipset att svälja 5 stycken vit eller svart peppar korn morgon och kväll för att förhindra att bli sjuk.
  Men svälj dom hela.
  Skynda dig till kryddhyllan.
  Kram //Maysan//

  1. Enligt smittskyddsinstitutet är vitpeppar lite av en skröna när det kommer till vinterkräksjukan eftersom det är ett virus. Kram!

 2. Hur ställer sig Majas förskola till att hon är där när ni har vimterkräksjukan hemma och hur tänker du?

  1. Jag var också osäker på hur jag skulle göra med Maja såjag frågade hennes fröken och så länge Maja inte visar några symtom smittar hon inte, så de har inga restriktioner för att låta barnen stanna hemma om de har en sjuk familjemedlem. Tydligen har det funnits sådana regler vissa år när vks har härjat som värst men i nuläget går det bra att ha henne där. Vi både lämnar och hämtar ute och det minimerar ju också smittan. Jag har alltid tänkt att om ett barn är magsjukt ska även syskon stanna hemma men jag har fått info från både vårdguiden & fsk att så alltså icke är fallet.

 3. Men lämnar du Maja på förskolan när ni har magsjuka hemma???? on kan ju vara smittad eller åtminstinde full med bakterier, de lever ju bra många timmar på toaletter och annat hemma. Vi har oxå fått en ny regel på förskolan att man FÅR lämna syskon när det är magsjuka hemma men jag fattar bara inte hur det kan vara rimligt? Inte undra på magsjukorna bara går runt och runt och runt..
  Inget illa menat påhopp på DIG alltså utan reglerna som sådana. 🙂
  kram och krya på er!!!!!

  1. Jag har som sagt dubbelkollat med vårdguiden och dagis innan jag släppte iväg henne. Jag skulle aldrig görs det om inte sjukvården tydligt meddelat att hon inte kan smitta om hon inte har symtom. Vi är supernoga med hygien och dyl och vi gör exakt som rekommenderat efter forskningsresultat. Det är inte som andra sjukdomar där man smittar innan man blir sjuk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.