Ok, jag har något att erkänna. Jag anser mig vara en hyfsat begåvad bagerska. Jag kan baka cupcakes i sömnen och har koll på smaksättningar, temperaturer och lyckas få till fluffiga sockerkakor. Men jag kan i-n-t-e baka maränger. Det blir helt enkelt pannkaka av alltihop. Jag har försökt ett par gånger men de blir bara kladdiga och inte ett dugg snygga. Vilken lycka att jag sprang på bokrean på Ica Maxi igår där jag fyndade den här söta, pastelliga boken om Macroner. Nu ska jag minsann få till det! Tur att jag är envis som få och inte ger upp så lätt, så nu blir det till att öva, öva, öva tills jag kan skapa underbara små franska ljuvligheter att bjuda min mamma på, som är den franskaste jag känner.
Söt kökshanduk som jag köpt på Paperchase i London och köksredskap från Åhléns.
Å, vet du – jag kan inte heller maränger! Inget som har med äggvitor, eller maränger att göra går helt enkelt inte för mig… Jag är som dig; bakar mycket, hyffsat bra (du är snäppet vassare) – men hur jag än gör så får jag inte till simpla maränger! Jag har googlat och sökt efter tips och trix.
Här en en bra länk:
http://cheesecakedream.blogspot.com/2010/01/hemligheten-bakom-bra-marang.html
Skriv ett inlägg sedan om du kommer på hemligheten ;-).