Estelle Silvia Ewa Mary

Freeeeeeedag! lyxar med finfina blommor och bubbel.
Vilka fina namn den lilla sessan fick. Jag tycker att det är både modigt och bra att välja ett lite annorlunda namn. Vi har ju våran Ebbot, vars namn är långt ifrån vanligt. Visst fpr vi förklara och upprepa hans namn då och då men det känns kul att han har ett så fint och personligt namn. Maja har fått sitt namn för att vi tyckte att det var så fint, även om många, många andra i Sverige också tycker det så att det finns massvis av Major.

Vår fredag har varit mysig även om cupcakesen inte riktigt blev som jag tänkt mig. Toppingen skar sig nämligen! Jag tänkte göra Dulce de Leche-grädde att spritsa på, men jag tror att mjölken fick koka för kort tid, vilket gjorde grädden lös. När jag ville vispa ihop grädden igen blev det pannkaka. Som tur är hade jag DDL kvar som jag bredde på äppelmuffinsen och det blev riktigt riktigt gott i alla fall. Nästa gång testar jag att göra så här istället. Men själva muffinsen blev supergoda, så de måste ni testa!
Dulce de leche cupcakes with apple, cinnamon and vanilla
Du behöver
Till ca 12 stycken
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 dl vaniljyoghurt
100 g smör
Äppelriv från två stora äpplen
Frosting
5 dl vispgrädde
3 dl ddl
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Vispa socker och ägg vitt och poröst.
3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel innan du rör ner det i äggsmeten.
4. Smält smöret.
5. Tillsätt yoghurt, smör och äpplen. Blanda väl.
6. Fyll cupcakesformar, som helst står i en muffinsform, till 2/3. Grädda i ca 15 min.
7. Vispa dulce de leche och grädde på låg hastighet tills de blandats ihop väl, höj sedan hastigheten och vispa grädden fluffigt. Spritsa frostingen över cupcakesen.
Obs! Det sista steget har jag alltså helt hämtat härifrån eftersom jag misslyckades.

0 tankar på “Estelle Silvia Ewa Mary”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.