Vimplar till barnrum & kalas


Jag fick en fråga om vimplarna jag dekorerat med till Ebbots kalas. Jag har gjort både dem, de små vimplarna som hängde över kaffemaskinen och de små flaggorna som satt i cupcakesen av scrapbookpapper från Panduro. Vimplarna gjorde jag redan till Ebbots dop förra sommaren och de användes även på Majas prinsesskalas i höstas. Jag blir glad av de vackra pastellerna som passar så fint på barnkalas! Till den stora vimpelslingan klippte jag till en mall av en trekant i en passande storlek. Sedan klippte jag till de olika arken tills jag fick tillräckligt många flaggor. Därefter gjorde jag två hål uppe i hörnen med hjälp av en hålslagare, ni vet den där vanliga kontorsmodellen. Jag har trätt slingan på vanlig tvättlina som jag funnit på Claes Ohlsson, den ger lite styrsel till vimpelslingan.
Till den lilla vimpelslingan klippte jag ut lagom smala, lite längre remsor som jag limmade och vek över en vanlig bomullstrår. Sedan klippte jag till snygga trekanter. Myckeet enkelt men en så fin detalj!
Flaggorna har jag tillverkat enligt samma metod, med dubbelvikta limmade remsor som trätts på tandpetare och sedan klippts till för att få till rätt look.
Arken kostar ca 10 kr styck och jag skulle tippa på att det har gått åt ca 20-25 ark till mina dekorationer.
 

0 tankar på “Vimplar till barnrum & kalas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.