Apelsincupcakes!


Formarna har jag klickat hem från Klara Form, servetterna kommer från Ica Maxi, cupakestornet är köpt på Åhléns och flaggorna är tillverkade av scrapbookpapper från Panduro Hobby.
Här kommer ett till recept från helgens ettårskalas. Dessa blev riktigt goda och sakftiga. Födelsedagsbarnet gav dem mycket väl godkänt, dagen till ära fick han mumsa i sig en hel själv. Det var en nöjd kille som njöt av bakelsen!
Dessa kommer jag garanterat göra igen!
Du behöver (för 12-14 cupcakes)
2 ägg
2 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
100 g smör
1 burk kvarg, ex kesella à 250 g
rivet apelsinskal från en apelsin
1 dl apelsinsaft
Frosting
60 g mjuk smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad apelsinjuice
100 g cream cheese
silverpärlor till dekoration
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och bland sedan ner dem i äggsmeten.
5. Tillsätt kvarg, salt, smör och apelsenskal. Rör väl tills du får en jämn smet.
6. Fyll formar till 2/3, använd gärna en muffinsplåt för att få höga, vackra bakverk. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter, använd en sticka för att kontrollera att muffinsen är genomgräddade.
7. När kakorna har svalnat blandar du alla ingredienserna till frostingen tills det blir en jämn smet. Bre eller spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med silverpärlorna.

0 tankar på “Apelsincupcakes!”

  1. Stina, du som är så duktig på cupcakes! Vad är knepet för att få frostingen så snygg? Hur länge innan du serverar kan man göra dekorationen utan att den stelnar?

    1. Tack! Jag övade, övade och övade. Tricket är att ha en stor sprits, alltså en vid, då blir det snyggast. Börja spritsa längst ut, ”klockan 6” och sen jobbar du dig runt. Jag tycker att frostingen håller sig fint i många timmar, det kan lungt göras 3-4 h innan servering, håll dem i rumstemperatur. Lycka till!

      1. Kan tänka mig att det gäller att ha tålamod. Jag ger upp efter två och brer på istället…. Jag får göra en sats frosting och bara spritsa på bakplåtspapper! Så att jag inte kladdar ner några bullar… 😉
        Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.