Tårta med kokos, hallon och choklad

Hello måndag! Här startar veckan med en dunderförkyld och sliten mama. Usch, vi har haft förkyliningen i omgångar och dum som jag var trodde jag att jag skulle komma undan. Men nehej, när barn och man är färdiga, kalaset överstökat och jag kan varva ner lite, då kommer den med full kraft. Nu ska jag inte tråka ut er mer med detta, men jag är lite ynklig.
Imorse var vi på bvc för att checka in Ebbot som ettåring. Han blev lite ledsen när vi tog sprutor i de små söta, knubbiga låren men annars var han pigg och glad. Han vägde in på 10,6 kg och mäter numera 75,5 cm över havet – alldeles på mittenkurvan. Sprutorna gjorde honom lite extra törtt så han får sova en längre nap idag. Skönt för mig som krypit upp i soffan under en filt för att vila lite.
Jag tänkte lägga ut recepten från festen, men ni får tyvärr inte cakepopsreceptet – för de blev inte ett dugg goda! Jag försökte mig på en ny variant med blåbärssmak men de smakade mest sågspån! De blev grymt snygga med hjälp av karamellfärg i turkost från Panduro och vill ni göra liknande rekomenderar jag receptet jag använde till Majas kalas – de blev fantastiska. Det är bara att färga chokladen. Men de andra recepten bjuder jag gärna på!

Först ut är tårtan, som jag kombinerat ihop helt själv och som blev så otroligt god. Jag fick så mycket beröm för den!
Du behöver (till ca 12-15 bitar)
6 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
4 tsk bakpulver
2 nypor salt
kokos och smör till formen
3 dl hallon
3 dl vispad grädde
någon nypa vaniljsocker
300 g vit choklad
300 g cream cheese
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vanilj poröst och vitt.
3. Smält smör och blanda i mjölken.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kokos och salt i en separat skål.
5. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör eller vispa inte ner utan använd en slickepott till att vända ner mjölet, annars blir kakan seg för att luften har försvunnit.
6. Smörj tre 20-cm formar med smör och bröa dem med kokosflingor istället för ströbröd.
7. Grädda i ca 30 min eller tills kakorna är färdiga, kontrollera att kakan är torr med en sticka.
8. Vispa grädde med vaniljsocker hårt och vänd ner hallonen, de behöver inte vara helt mosade med lite grovt delade är trevligt.
9. Välj ut den kaka som är finast upptill att ha som översta lagret. Bred hälften av hallongrädden på någon av de andra, placera nästa kaka ovanpå och bre på resten av grädden på den innan du slutligen placerar den tredje kakan ovanpå de andra.
10. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda den med cream cheesen. Bred på bladningen på hela tårtan, var försiktig så att inte kaka eller grädde fastnar i frostingen och syns på tårtan.
11. Dekorera med sidenband, sugerpasteblommor eller strössel.
 
Ps. Jag fick frågan om något gott till alla hjärtans dag och jag rekommenderar att göra några cupcakes med dessa byggstenar. Dela receptet på tre, grädda muffinsen och gröp sedan ur dem och fyll med grädde. Spritsa på frostingen. Mmmmm…

0 tankar på “Tårta med kokos, hallon och choklad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.