Bye bye carbs!


Jag har bestämt mig för att hoppa på lchf-tåget igen, i alla fall under veckorna. Jag tänkte inte vara lika strikt fredagkväll och lördag. Inte heller vara extrem, laga vanlig mat men skippa potatis/pasta/ris/bröd och lägga till något mer fett. Tänk standardmjölk i latten, inte läskiga ägglatte. Jag är en riktig godisråtta och behöver verkligen få bukt på mitt sockersug. Om det hela bidrar till att de där julkilona försvinner är det ju bara en bonus 🙂 Startade dagen med äggröra, skinka, ost och tomater och latte+vatten. Tänk förut drack jag alltid juice/proviva till frukost, men sedan förra våren är den utbytt mot vatten och jag saknar det inte ens! Sedan blev det ceasarsallad till lunch och till middag svängde jag ihop sååå goda fetabiffar med ungsbakade tomater, blomkålsmos och sallad. Blomkålssmaken framkallar alltid sommarminnen i gommen. Jag tror att det beror på att vi ofta åt det hos mormor och morfar på sommarloven när jag var liten.

Här är receptet
Du behöver
400 g nötfärs
1-2 ägg
salt & peppar
smör
1 pkt fetaost
Blomkål
Grädde
Muskottnöt
Cocktailtomater
Flingsalt
Olivolja
Valfri salladsort/blandsallad
Gör så här
1. Blanda färs, salt, peppar och ägg till en jämn smet.
2. Skär fetaosten i kuber och ta en klick smet som du lindar runt färsen. Stek biffarna i smör tills de får fin färg runt om, jag lät dem steka klart i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
3. Dela cockrailtomaterna i halvor, lägg de i en ugnsfast form med snittytan uppåt, häll på lite olja och strö överflingsalt. Skicka in tomaterna i ugnen i ca 15-20 min på 200 grader.
4. Dela blomkålen i mindre bitar och koka i grädde tills buketterna har mjuknat. Häll av nästan all vätska, klicka i smör och mixa blomkålen med en stavmixer till en slät smet. Krydda med lite salt och en nypa muskot.
5. Servera med en grönsallad.

0 tankar på “Bye bye carbs!”

  1. Tack för receptet! Hade middagspanik idag och tänkte – just det, Girle la ju ut ett recept! det tar jag! Så detta blir vår middag ikväll :-).
    Trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.