Girles 2011

Så var vi framme vid årets absolut sista dag. Vilket år det har varit! Helt underbart förstås men också dippar – precis som livet är i övrigt. Vi har fått nya kärlekar och förlorat andra. Mitt 2011 går till min historiebok som ett år där jag lärde mig att det går att älska dubbelt så mycket, jag fick nya värderingar om vad som är viktigt och jag lärde känna mig själv ännu lite bättre. Här kommer en sammanfattning av mina tolv månader under detta år.
Januari
Jag började året väldigt graviiiid, fast jag kände mig ändå ganska bekväm i kroppen. Jag klev in i det nya året som sjukskriven och tog försökte ta det lugnt. Ryggen var hopplös och mina dagar gick i lugn takt. Jag njöt av att kunna sova mitt på dan, hämta maja tidigt och planera inför bebisleverans.
 
Februari
Månadens höjdpunkt kommer förstås den 11 februari. Ebbot är här! Min älskade, fina, gosiga och busiga son. Hur jag inte fattade att det var en liten pojke i magen är lite svårt att förstå så här i efterhand, magen stod rakt fram, jag frossade i lakrits och hormonranden som jag inte hade med Maja kom fram. Men en pojke det var det, nu har vi en av varje och det är häftigt att vara tvåbarnsmamma.


Mars
Första vårmånadenvar ömsom vin ömsom vatten. Dagarna fylldes med familjemys, T var hemma i flera veckor efter Ebbots amkomst. När han började jobba kom tuffa tider med oändliga mjölkstockningar. Så här i efterhand förstår jag inte att jag stod ut. Jag blev så sjuk, skulle ta hand om två små barn nästan själv, försöka läka och inte tappa bort mig själv. Jag är så glad i all avlastning jag fick från nära och kära, speciellt från mamma som hjälpte till när jag inte längre orkade. Ebbot hade också svårt att få i sig tillräckligt mycket mat och jag skämdes över att jag inte kunde ge mitt barn tillräckligt mycket med näring.  Han dalade i vikt och vi fick börja ge tillägg.

 
April
En härlig vädermässig månad, det var strålande sol när vi firade påsk på hemmaplan – jag var mest nöjd med påskpresenten som var att komma i riktiga byxor. Jag fyllde år och passade på att ha födelsedagsmiddag med tjejerna. Ebbis började äta mer och sakta men säkert öka i vikt.


Maj
En riktigt familjemånad. Bebis gos, parkhäng och små familjeutflykter. Ebs börjar äntligen få lite hull och den värsta oron släpper. Mina mjölkstockningar fortsätter och jag börjar bli så trött på att vara sjuk, att inte räcka till, att mecka först med amning och sedan med flaska under måltiderna.

Juni
Vi inleder månaden med vackert dop en underbar sommardag. Efter dopet har vi semester och åker på vår första semester som fyra. Vi kryssar till Helsingfors där vi får en härlig sommardag i den finska huvudstaden, även om Maja mest är orolig för att båten ska åka ifrån oss.

Juli
Högsommar och semester, vi har tre veckors ledighet i sträck. Det blir strandhäng, resövistelse och härliga familjeminnen. I slutet av månaden fyller älsklingen 30, något vi förstås firar med pompa och ståt. Jag passar även på att träffa vänner och få vara lite Stina. Vi säger även Hej då till Majas älskade napp som skänks till Skansens kattungar. Äntligen nappfri! Det hela gick väldigt smidigt och idag känns det konstigt att se bilder på henne där hon har napp i munnen. Jag ger upp amningen och Ebbot blir flaskbebis på heltid.
 
Augusti
Vardag igen. Vi utnyttjar våra dagar till max med mammagruppsträffar, promenader, museumbesök med sis och en hel del häng i parken. I slutet av månaden åker vi två veckor till Sunwing på Teneriffa. Så otroligt härligt och en fin belöning efter allt slit.

September
Jag kan tycka att det är först nu jag börjar landa lite efter tvåbarnschocken. Vi får mer oh mer struktur och jag får mer energi. Under året har jag bakat otroligt mycket och september är inget undantag. Det är terapi för mig.

Oktober
I början av månaden flyttar bloggen till lifestyleblogs.se, riktigt kul att flytta in hos Josefine & co. Vi firar Maja som fyller fyra och jag gör mitt livs första, men förhoppningsvis inte sista, dessertbord på kalaset. Ebbot får ett eget rum och vi börjar fundera på hans rutiner.


November
VI sätter igång med Anna Wahlgrens Sova hela natten-kur och större delen av månaden går åt att etablera Ebbots nya rutiner. Numera sover han tolv timmar på natten och det är en fröjd att äntligen få sova ordentligt. Vi hänger med våra mammabebiskompisar och börjar planera julen så smått.

December
Jul, jul, jul. Vi bakar och pyntar. Myser och tänder ljus. December blir en härlig månad på många vis. Ebbot blir sjuk och får uppsöka läkare för första gången i livet, som tur var är det inget allvarligt. Vi firar jul som vi brukar och det blir en ljuv tid.

0 tankar på “Girles 2011”

 1. Hjälp, vad jag känner igen mig i dig när det gäller amning, mjölkstockningar, att inte räcka till och att sen överge amning och bara ge flaska. Precis så var det för oss när vår lilla Lowa kom (bara tre dagar efter Ebbot ser jag). Nu har jag kommit till freds med att amningen inte fungerade och att det gick minst lika bra med flaska till vår dotter men det sätter sig på självförtroendet helt klart. I slutändan är ju det viktigaste att barnet mår bra!
  Stor kram till dig och dina fina barn!

  1. Jag kände aldrig någon sorg för amningen, det var nästan skönt att sluta för att det var så bökigt. Men när jag ser tillbaka på det såhär i efterhand förstår jag inte hur jag orkade hålla på så länge. Det var så jäkla jobbigt att ha ont, vara sjuk och otroligt sliten i många, många månader. Om vi får fler barn ska jag nog lova mig själv att sluta amma genast när jag börjar må dåligt.
   Men vi är grymma som tog oss igenom det!
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.