Dagens detalj

Ebs matchar sina ”sneakers” med blåbärsblå chinos från Cubus under en lugn sekund när han fick tag i min iphone. Busunge!

Har du, liksom jag, en jag-går-snart-bebis hemma? Då måste jag tipsa om dessa superbra tofflor som låg under granen till Ebbot. Jag klickade hem dem från Bobux, det kan jag verkligen rekomendera. Bra priser och snabb leverans. Vi hade sådan här tofflor till Maja när hon var i samma ålder och framåt. De är perfekta att ha på öppna förskolan, hemma, på kalas och senare på dagis. De är i skinn med resår bakom plösen vilket gör dem lätta att sätta på men svårare för barnet att ta av. Vilket var bland de främsta anledningarna till att vi köpte tofflorna till Ebbot, han har nämligen ovanan att dra av sig strumporna så fort han får möjlighet vilket resulterar i iiiiiskalla små fossingar. Nu får både strumpor och tofflor sitta kvar på foten. Sulan är av ruggat läder så att det är lätt för nybörjargångaren att få bra fäste och inte riskera att halka. Tofflan är en perfekt gåva på både dop och födelsekalas och görs i storlekar från nyfödd upp i skolåldern.

0 tankar på “Dagens detalj”

 1. jag har avverkat otaliga bobux på Olivia, hon har fortf på förskolan! Men jag köper alltid från englands sida- Det går jättesnabbt och mkt mkt billigare!!! Så beställ där nästa gång 🙂
  I morn kommer min sovahelanatten-bok. Nu jäklar ska vi sova här. Har du några bra tips?? Tog du bort nappen? Sover Ebbot på mage? Har du följt den till pricka? Tips på bra schema?
  kram

  1. Pepp pepp pepp!!! Ebbot har aldrig varit särskilt glad i nappen så det var inte svårt att plocka bort den. Men att ta bort den är en förutsättning för att grejen ska funka och efter ett envist nappbarn (maja) så är det en befrielse att slippa oja sig för den. Har vi med den? Vart är den? När får den användas? När ska han inte få ha den? Jag lägger Ebbot på magen som man brukar ligga i sängen. Sedan bökar han runt en stund och lägger sig till slut som pippi långstrump nere i fotändan, på mage. Läs heeeeela boken, gärna två gånger innan du sätter igång. Du måste var 100 % säker på vad du gör och varför. Det är ett hästjobb i början men är värt allt slit. Så här ser ebbots schema ut (och varför):
   7.00 vaknar (då hinner vi göra allt innan dagislämning)
   7.30 Frukost (för att det inte ska bli för tidig lunch)
   9.10-9.55 Sova (precis efter dagislämning. Han sover 45 min för det passar med hans totala sönbehov o övrigt schema)
   10.00 Fruktmellis (han får i sig något litet för att kunna skjuta lite på lunchen)
   11.30 Lunch
   13-14.30 Sova (Så att han hinner vakna innan vi ska hämta Maja vid 3)
   14.30 Välling
   17.45 Middag
   18.10-18.30 Bad (båda barnen äääälskar att bada)
   18.40 Gröt (Han är lättare att proppa i gröt än välling)
   19.00 God natt! (Maja har alltid lagt sig sju så det är skönt att båda barnen är i säng vid 19.30 = mycket egentid för trötta mamman)
   Det är så skönt att veta när E ska äta o sova och det är mkt lättare att planera dagarna. Under julen har det blivit lite konstigt med dagsovningarna men han sover 12 h varje natt och det är det absolut viktigaste. När han var sjuk förra veckan lät jag honom sova mkt mer än orginalschemat men det var inget problem att gå tillbaka igen när han blev frisk.
   Stort stort lycka till och maila om du behöver pepp!

   1. Åh tack!! Olivia hämtas 14.00 på förskolan så jag får göra om lite på eftermiddagsnapen annars ska jag sno schemat rakt av.
    Största prövningen just nu blir att få sebbe att sova på MAGE, det gör han aldrig 🙂 Gjorde Eb det innan ni började?? Olivia var inget nappbarn ochh jag tycker tvärt om det är så skönt att ”plugga in” nappen när sebbe blir gnällig eller leker på golvet där olivia ålle rpå med små saker, då vet jag att han inte stoppar dem i munnen etc.. Men det är ju int3e värt det om man hellre kan få SOVA 😉 *peppar mig själv*

  1. Det går att göra en variant där han inte sover på mage om han verkligen vägrar. Men om du med bestämt handlag lägger ner honom på mage o han sedan snurrar lite innan han somnar o kanske ligger på rygg gör det inget. Men magläggningen visar ju att det är sovdags. Jag skulle tippa på att jag trycker i honom minst 2 dl, kanske 3 ibland. Han äääälskar gröt o bara gapar o gapar. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.