Dagen middag blev helt i linje med min ambition med god mat som känns lätt och bra i magen. Ebbot åt så att det sprutade mat ur öronen. Maja som varit mini i maten sedan julafton åt inte så mycket, men litegrann. Jag tyckte i alla fall det var super och därför tänkte jag dela med mig av denna enkla men goda rätt som jag hämtat inspiration till från olika ställen, bland annat ur Jamie Olivers 30 minutes meals.
Citronfisk med sötpotatisstomp och vitlöksfräst svamp och babyspenat
Du behöver
400 g vit fisk
Lovely Lemon från Kelda
250 g Sötpotatis
300 g potatis
chili
en halv citron
25 g fetaost
100 g champinjoner
50 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
smör
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Skär fisken i 5 cm bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över citronsåsen och låt den tillagas i ugnen i ca 20 min.
2. Skala och dela potatis och sötpotatis. Lägg dem i en ungsfast form och lägg ner en citronhalva. Täck över potatisen med plast och kör i micron på full effekt i 15 minuter.
3. Skölj och kvarta champinjonerna. Stek dem i lite smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlöksklyftan och låt champinjonerna bli väl genomstekt. Vänd ner babyspenaten med lite olivolja.
4. Finhacka chili som du blandar med hackad fetaost på skärbrädan. När potatisen är färdig tar du bort citronen och mosar grovt med en gaffel och blandar med fetaoströran. Salta med flingsalt och peppra.
5. Servera potatis, fisk och svampröran genast.
Ska jag testa 🙂 Vi testade dina saffransbullar med mandelmassa och vit choklad och de var en succé! Kanongoda!
Vad kul att bullarna blev goda. Jag hade ju ingen mandelmassa i mitt recept, men det är ju tjusningen med bullarna, man kan fylla dem med vad man tycker om (eller har hemma). Kram