Julmys och kalkonmiddag

Sedan förra året har vi en ny tradition under julen, kalkon på juldagen. Så mycket smarrigare än den förra traditionsenliga juldagsmiddagen som bestod av lutfisk, något jag inte är så där väldigt förtjust i. Det är också männens rätt, kalkonen, så vi tjejer kan ta det lungt, syssla med efterrätten och sippa lite vin. Gårdagens pippi vägde över fem kilo så det tog nästan sex timmar att helsteka den i ugnen. Men oj vad den var värt att vänta på, för det var sååå smarrigt.
Tyvärr fick gårdagen sig en liten törn då Maja är lite dålig. Hon vaknade med feber igår och skruttade mest i pyamas hela dagen. Lagom till middagstid hade alvedonen hon fått kickat in och hon åt med god aptit. Senare under natten blev hon dock dålig igen och idag är hon lika hängig. Stackars liten, det kanske är Ebbot som smittade henne. Jag hoppas att hon snart är på benen annars får hon ett långt jullov. Hon hann leka med några av de nya klapparna under piggtopparna igår, bland annat en teservis i trä som jag beställt härifrån. En riktigt lyckad present och ett superbra presenttips till alla er med små sessor därute.
Annars har dagen idag varit en lugn historia förutom ett litet stopp inne på Mediamarkt där vi köpte oss en julklappstv på mellandagsrea. Vår gamla, som är en tjocktv anno 92 har verkligen sett sina bästa dagar så nu har vi äntligen en modern variant där man kan reglera volymen, en funktion som vår gamla inte längre besatt eftersom Ebbot pillat bort volymknappen på tvn och dosan är halvt ”förlamad”. Ska blir riktigt kul att se hur det blir hemma. Vi är fortfarande kvar i Nacka, men imorgon blir det hemgång för mig och barnen och vanlig arbetsdag för T.
 
 


 

 
 

 

 
 

Ebbot har blivit lite bortskämd under jul och vill mest bli buren och sitta i knä hela tiden. Jag hoppas det vänder när vi kommer hem, annars kommer jag inte få mycket gjort.

 

Dukat för juldagsmiddag. Mamma och pappa har en kolsyremaskin, oj vad gott det är med bubbelvatten. Jag skulle så gärna vilja ha en, men är inte riktigt villig att offra mer bänkplats. Vi har inte så mycket arbetsyta i köket och både Nespresson och KitchenAiden står framme så det blir trångt. Men någon gång kanske…

Vi fick så gott rödvin som mamma och pappa specialimporterat många flaskor av från Sydafrika, dit de åkte på vinresa förra vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.