Vilklen morgon

En hängig Ebs i soffan igår.

Puh. Ebbot har varit hängig och förkyld med feber i omgångar sedan förra fredagen. I helgen blev han riktigt hängig och igår sov han större delen av dagen. I morse vaknade han med över 39 graders feber och andades stötvis, liksom som om han var andfådd. Jag blev leta orolig och ringde sjukvårdsupplysningen. Den trevliga sköterskan där tyckte att vi genast skulle kontakta vårdcentralen. När deras telefontid öppnade tyckte den sköterskan att vi genast skulle komma in. Oj, vad jag blev ännu mer orolig då när alla tyckte att det var så bråttom. Jag ringde dagis för att kolla om Maja kunde komma lite tidigare och det gick ju förstås fint. Kvart i nio anlände vi till en fullsatt vårdmottagning. Det verkar vara högtryck så här innan jul. När jag berättade vem jag var och att jag hade ringt in tidigare blev vi genast omhändetagna. Receptionisten verkade orolig och sökte genast upp en sköterska som sa att vi skulle få träffa läkaren omgående. Det var sju patienter före oss och gissa om jag blev förvånad när de ropade upp vårt namn först. En del i väntrummet blev upprörda, eftersom de hade en lägre köplats än vad vi hade. Då sa läkaren: ”Det här är högprioritet, mycket sjukt barn”. Då kände jag mig som världens sämsta mamma. Hade jag inte märkt att Ebbot gått från förkyld och hängig till ”högprioritet” och ”mycket sjuk”. Väl inne hos doktorn blev jag dock lugnare, han avskrev eventuell lunginflamation – puh. Efter lite kläm och känn fick vi göra ett halsprov som gick till labbet. Som tur var visade provet inget allvarligt. Han har en ordentlig förkylning som har satt sig lite på lungorna men han kommer att bli frisk av sig själv. Så skönt! Jag har frångått mina principer och köpt fruktdryck för bebisar. Nu gäller det att låta honom sova, dricka mycket och få mycket, mycket kärlek. Min lilla plutt.
Nu sover han och jag har landat i soffan med en latte och ska pusta ut lite efter alla oroligheter. Jag är så otroligt tacksam för den svenska närsjukvården. Tänk att allt funkar så bra och det finns så många duktiga personer inom vården som tar ens oro på allvar. Läkaren sa att det var väldigt bra att vi kom in och kallade mig för en fantastisk mamma. Det värmde gott. Nu ligger fokus på att få liten pigg till jul.

0 tankar på “Vilklen morgon”

 1. Känner jag får klump i halsen när jag läser. Gud vad jag hade blivit rädd om en läkare sagt så !! Men gud så flott att dom tog dig & liten på största allvar.
  Det där med upprörda föräldrar har jag hört allt om med en mamma som jobbat i 35 år på barn akuten på Huddinge.
  Föräldrar gapar & skriker för att sjuka barn går före & fattar inte att sjukast måste gå först, att det kommer larm med döende barn osv osv
  Mamma har hotats, polis anmälts, måttet tillkalla vakter and so on upp igenom åren av föräldrar som inte fattat att barnet som haft hosta en vecka blir förbigått av feberkramper, dehydrerade barn, astma osv
  Många gånger när föräldrarna får besked om att det tar låååång tid & att dom kanske borde ringa vårdcentralen dagen efter, säger föräldrarna rakt ut att dom inte har tid! Dom måste jobba om dagen *chock* hur sjukt är då barnet?
  Phuuuu, det blev långt…. Bara lite engagerad *haha*
  massa god bättring till liten & kram till dig

  1. Fina sessan, tack för dina ord. Jag kan tänka mig att din mamma har fått hantera en o annan hysterisk karriärförälder.nan vet ju att det tar låååååång tid på akuten om det inte är något superallvarligt. Det är lixom bara att gilla läget. Nu är jag glad att vi fick gå före, andningssvårigheter är inte att leka med. Kram

 2. Vad skönt att ni fick komma till läkaren och att de tog er på allvar. Min son hade falskkrupp när han var liten och det var riktigt otäckt första gången, då åkte vi också in och fick fin hjälp. Jag är helt övertygad om att du är en supermamma, så han visste nog vad han pratade om den där läkaren. Hoppas att Ebbot kryar på sig nu. Kram

 3. Skönt att han blev kollad, och att det trots allt såg bra ut! hoppas han piggar på sig och att julen blir som planerad och fantastisk!
  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
  Massa kramar till hela familjen från oss!!!

 4. Usch, stackars lilla Ebs, men skönt att det inte var så farligt som det lät. Hoppas han blir frisk fort.
  VI måste höras om nyår förresten, jag har haft helt sjukt mycket att göra men mellandagarna kanske?
  God jul från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.