Hello julvecka!

Vitt zinkhus från Jotex, lykta och doftljus IKEA. Ser ni att mina fina hyacinter har slagit ut i full blom under helgen? Jippie! De står i en cylindervas från IKEA.

Snart, snart är det juuuul. Eller kan man säga att vi redan är där? Det är ju de här sista dagarna innan julafton som är de allra bästa. Förväntningarna ligger i luften, man försöker få till de sista förberedelserna, man kan fullkomlig frossa i julmusik, julmust och julbak. Ska det bli en vit jul eller inte? Hur ska barnen reagera på tomten? Vad gömmer sig under granen? Frågorna är många, på lördag har vi svaren.
Tyvärr har den här julveckan inte börjat på bästa sätt. Min älskade lilla Ebbis är sjuk med feber och rosslig hals. Jag är riktigt orolig, han har varit dålig av och till i över en vecka och nu är han riktigt, riktigt hängig. Han sover sin napp, den får gärna vara lite längre än vanligt – med aw finns en extrakvart innan sovtiden och efter sovtiden att ta till när de små blir sjuka. På så sätt ökas sovtiden med en halvtimme vid varje pass. Jag hoppas det vänder snart, annars får vi nog premiärbesöka farbror doktorn.
Medan sjuklingen tar igen sig i sin sköna säng har jag passat på att tända lite ljus och njuta av de vita trädtopparna. Såhär på tredje våningen syns inte slasket på marken utan det ser enbart vintrigt ut. Men det är tur att vi köpt vinterhjul, jag testade med vanliga hjulen och vi fastnade säkert tio gånger på väg till dagis som ligger trettio meter från vår port. Så de nya hjulen åker på lagom till eftermiddagshämtningen. Annars sker inte mycket här idag, av förklarliga skäl. Om det går ska jag försöka få till en sats med vit chokladtryffel med apelsinsmak – en av mina julfavoriter. Annars blir det till att kurera och kramas med Ebbot.

0 tankar på “Hello julvecka!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.