Cookies for christmas


Julbaket fortsätter här i Girle’s Kitchen. Det är terapi för mig, att leta recept, ta fram ingredienserna och kicka igång kitchenaiden. Jag har därför åttagit mig att stå för julfikat både hos svärmor och hos mina föräldrar. Det är 20 personer som ska utfodras och då gäller det att börja i tid. Igår blev det bland annat Leilas underbara Cinnamon chocolate chip cookies. Idag kör jag omgång två av de fantastiska saffransbullarna med nötter, vit choklad och apelsin. Har en lång lista att bocka av så jag ser fram emot många härliga timmar i köket under veckan. Mmmm.
Cinnamon chocolate chip cookies
Enligt fru Leila ger receptet 12 kakor, men jag gjorde lite mindre och fick 36
Du behöver
250 g mjukt smör
0.5 0.5 tsk salt
1 1 dl strösocker
1.5 1.5 dl farinsocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 tsk malen kanel
1 1 st ägg
4.5 4.5 dl siktat vetemjöl
0.5 0.5 tsk bikarbonat
150 150 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
Gör så här
Vispa rumsvarmt smör, farinsocker, strösocker, vaniljsocker, kanel och salt poröst. Vispa sedan ner ägget. Blanda siktat vetemjöl med bikarbonat, rör sedan ner mjölblaningen i smeten och rör tills det blivit en kakdeg. Hacka chokladen (inte för fint) och rör ner i degen. Forma degen till en rulle som du plastar in och låter stå till sig i kylen i en timme. Sätt på ugnen  på 175 grader. Skär degen i 36 el 12 delar, rulla varje del till en boll och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Tryck till bollen med fingrarna så att de blir lite platta, men fortfarande ganska tjocka. Kakorna kommer att smälta ut på plåten i ugnen. Grädda i 12-15 minuter.

0 tankar på “Cookies for christmas”

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Vilken fin bild, fina kakor och vad goda de låter, kanske man ska ta och pröva att baka dem. Verkade ju inte vara så svåra 🙂
    Hoppas ni får en fin start på julveckan!
    Kramar/Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.