Rise and shine?

Förra veckan köpte jag fyra små amaryllisar hyacinter :-), de har nu stått i vardagsrummet och surat. De vägrar slå ut! De som doftar så gott och är hundra gånger finare med vackra vita blommor än som kala gröna outslagna surisar. Någon som har något slåutknep? Eller måste jag helt enkelt ha tålamod?

Dagens planer består av anhalt ett på julbaket. Min vän Petra kommer hit med Ebbots kompis Liam och vi ska äntligen sätta igång. Åh, vad jag önskar att jag hade haft en fullfrys istället för en mini som vi har nu. Det är väl egentligen enda tecknet på att lägenheten inte är tänkt som en familj med fler barn än ett, den lilla lilla frysen. Om jag hade haft en stor hade jag kunnat frysa in både kakor, bullar och annat smarrigt som hör julen till. Men nu får knappt maten plats. Dagens skörd behöver dock inte frysas och lagom till helgen tror jag att det finns lite frysutrymme för lite av julbaket.
Annars är jag i bra fas i julstöket. Alla julklappar är antingen inhandlade eller hemklickade. Nu väntar bara leveransen och inslagningen och det är ju alltid lika roligt att få till ljuvliga paket. En annan önskedröm är att få vara julvärdinna och ha stora familjerna hemma hos oss på jul. Men det blir väldigt trångt i dagsläget och om jag ska vara ärlig så är det ganska skönt att få komma bort och bli lite bortskämd av mamma. Jag har ansvaret för godsakerna, förutom knäcken och ischokladen som alltid är min systers uppdrag. Sedan tror jag att jag ska fixa köttbullarna också. Maja ska få klä granen, hon är så laddad! Vi åker över till mina föräldrar redan den 22 så att julstämningen får ordentligt med fart. T jobbar som vanligt men ansluter lagom till skinkkvällen den 23. Sedan åker vi över till barnens farmor för jullunch och Kalle Anka innan det är dags att återvända till Nacka och tomten. Mys, mys, mys.

Hur gör ni? Firar ni hemma eller åker ni omkring som vi? Eller kör ni varannat år?

0 tankar på “Rise and shine?”

 1. Hyancinter va?! 😉
  Jag tror att du ska ha tålamod! När de väl slår ut så blommar de väldigt fort och blir bruna, så om de börjar kika fram nu så blir det perfekta till jul!
  Jag brukar spola av all jord från rötterna och ställa i höga hyacintglas, UTAN vatten. Ger man dem vatten så blir stänglarna så långa att de lätt välter. De klarar sig på näringen i löken. Man vill ju ha dem bulliga och fint utslagna!
  Vi har haft ett varannatårsschema för julfirandet men i år kliver vi av från det lite och tar med min svärmor och svägerska hem till min släkt. Svärfar måste jobba på julafton…. Förr var jag så bunden till VÅRA traditioner i MIN släkt. Men nu när vi har två barn och är en egen familj så är det ju det som är viktigast. Att vi skapar traditioner och att barnen får fina minnen.
  Jag längtar också efter att få vara julvärdinna och det var tanken från början, nu när vi har nytt hus och bor i samma stad som min familj. Men min mamma ”räddade mig” och tyckte att julbord för femton personer OCH två busungar var lite i överkant… Det här var i oktober och med facit i hand så hade det säkert gått bra för Hedda har blivit en nöjd liten dam vilket hon inte var tidigare…. Men precis som du säger, det är skönt att vara gäst också och bli ompysslad! Nästa år är vi säkert här hemma och eftersom mina systrar är yngre så dröjer det innan de ”bjuder hem till jul”, så jag får nog min beskärda del av julvärdinneskapet de kommande åren. 🙂
  Oj, nu ska lillfröken väckas här! KRAM!

 2. Vi har mest varit hos mina föräldrar då Ts bröder haft extrema respektive som inte klippt navelsträngen alls (=de vill bara fira med sina föräldrar). Nu ska vi vara hemma och både hans bröder samt mamma kommer hi. Blir andra gången på nästan 12 år som vi firar med dem.
  Men jag tycker varannat år är bäst, så slipper man åka runt överallt. Eller så är man hemma och den som vill får komma.

 3. Låter som du jul stökar & myser massa 😀
  Här firar vi vart annat år i Oslo/STHLM, känns som en bra lösning för oss som har skrala föräldrar båda två.
  Jag tycker det är viktigt för vår dotter också att hon får med sig båda familjetraditionerna.
  I år är det Oslo som gäller, men nytt i år är att julafton är hos oss & att farmor/farfar + stora killarna kommer hit. Spännande & lite läskigt på en gång.
  Kram till dig finaste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.