Homepics och tavelångest

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från vårt ”nya” vardagsrum. Förra IKEA-besöket resulterade nämligen i ny matta, avlastnings- och soffbord. Vi körde budgetvarianten då Ebbot är i ”banka-gegga-pilla”-åldern. Jag är riktigt nöjd med resultatet, med den nya matgruppen är lägenhetens sällskapsytor rejält uppljusade, precis som jag vill ha det! Igår kom jag hem med kudden jag bloggat om tidigare. Hope, Joy, Love fån H&M Home sprider ett härligt budskap. Nu vill jag bara få upp något på väggarna. Jag har av någon underlig anledning en grym sätta-upp-tavlor-på-väggen-ångest. Jag vet liksom inte vad jag vill ha. Men nu tror jag att jag har fått en idé. Jag skulle vilja ha två stående inramade afficher ovanför soffan. Är det någon som vet var jag hittar snygga, gärna illustrerade afficher i fina färger?

Vardagsrummet sett från matplatsen. En dag drömmer jag om vitbetsade bolv, gula ekgolv är inte min kopp te. Men det får nog bli i ett framtida boende.

Nya kudden på plats.

Fredagsblommorna. Jag gick lite bananas i blomståndet, så det blev både tulpaner, rosor och hyacinter som fick följa med hem igår. Dessa blommor får dock inte stå framme när en viss liten gosse är vaken, då får de inte vara ifred.

 

Ett julklapstips? H&M Home har mycket fint tycker jag.

I vitrinskåpet får mina finaste juveler stå, glasskålar från Marimekko och en butik i Tanumshede, kaffekanna och mjölkkanna är loppisfynd, rosa koppar från Lagerhaus, pillerburkar från Jotex och ärvd kaffeservis med gulddekor.

Fotöljen har svärmor fyndat på Myrornas och klätt om efter mina önskemål. Så fin!

0 tankar på “Homepics och tavelångest”

 1. Fint ni har det!
  Jag är likadan med att sätta upp på väggarna, väntar och väntar och drar och drar på det….varför vet jag egentligen inte. Beslutsångest kanske 😉

 2. Jag har precis samma tavelångest i vårt kritvita hem! Vet liksom inte vart jag ska börja. Ska man ha ett tema eller blanda hejvilt? Hur ska man tänka när det kommer till ramar? Ska man sätta upp en tavla i taget vart efter man köper dem eller ska man sätta upp alla på en gång? För att snurra till det hela lite till: Spana då in denna länk och få lite beslutsångest (klicka på länkarna i inlägget!):
  http://weekdaycarnival.blogspot.com/2011/11/poster-mania.html
  Hälsa familjen!:)
  Kram Soffan

 3. Så fiint ni har det 🙂
  Känner igen det där med väggarna… Så svårt!! Vi har bott i huset i 2,5 år och har fortfarande en stor vägg som inte kommit på vad vi vill ha på!
  Ha en mysig måndag!
  Kram

 4. Det är jättesvårt med tavlor…. Jag vill att de ska vara personliga och ha en historia och inte bara vara planscher från Ikea. Några såna har jag också, men inte i vardagsrummet. Familjebilder tycker jag också är för personligt, det har vi bara i sovrummet. För mig har det verkligen tagit flera år att fylla väggarna…
  I vår förra lägenhet hade vi tavellister i vardagsrummet, så att man kunde byta och flytta runt tavlor och fina saker. Och så är det ju jättesnyggt med collageväggar med teman av färger och mönster.
  Min inredningsduktiga syster har en fin vägg med tavellister:
  http://annakarinmargaretha.blogg.se/2011/may/hemma-hos-mig.html
  Jag har några planscher från Moderna Museet. En stor tygtavla i tv-rummet. Några akvareller som jag fått av min moster under åren. En liten domkyrkosamling. Och så gillar jag de här som Frida på Trendenser tipsade om häromdagen: http://www.artilleriet.se/shop/details/ (New York och Paris).
  Och så gillar jag min ”Våraplatser”-tavla som vi beställde i somras. Finns ju tusen variationer! Kommer från Barnvänligt. http://frubly.blogg.se/2011/september/vilka-bor-har-1.html
  Lycka till med tavelletandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.