Små tecken på jul


Vi är halvvägs in i första adventsveckan och det börjar väl lacka mot jul nu, tycker ni inte det? I helgen åkte jullådan upp från förrådet. Jag kunde konstatera att de flesta av våra dekorationer går i rött och guld, det mesta kommer från föräldrahemmet eller blev inköpt till vår första lägenhet där vi hade murrigare färger. Nu går det mesta härhemma i vitt, grått och ljusa pasteller. Därför känns det inte riktigt rätt att go all the way och knaspynta. Därför har det hittills blivit sparsmakat på dekorationsfronten. Adventsstjärnorna har åkt upp i fönstret, adventsljusstaken står på köksbordet och här och var finns små lyktor. Ljusbrickan har blivit vintrigare med lykta, blockljusstake i silver och ett ärvt kakfat med värmeljus. Det blir nog ingen gran i år, jag litar inte riktigt på att Ebbot låter den vara intakt. Vi firar jul på annat håll så vi får se, några små detaljer och lite blommor kanske dyker upp under månaden, annars blir det en clean jul. Egentligen skulle jag kunna gå banans inne i butikerna och komma hem med massor av fina ljusstakar, dekorationer, kuddar och silverkulor men med en liten bebis som river ner det mesta han ser känns det som en dum idé att investera i saker som ändå riskeras att förstöras. Förhoppningsvis är det lite mer ordning på honom nästa år, då kanske vi till och med vågar uppfylla Majas stora önskan om en stor julgran. I år tror jag att jag fokuserar på julbaket istället, hihi.

0 tankar på “Små tecken på jul”

  1. Helt rätt =) Jag känner också att jag vill skippa rött men Elian insisterade igår på lite röda ting.
    Ha en mysig dag finaste! Man blir lycklig när du bakar och bloggar om det 🙂
    KRAMAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.