Om jag var din hemmafru


Alltså, jag må tjata om denna underbara bok, men jag kan inte låta bli. LÖP & KÖP! Det är mitt råd. Ikväll åt vi pestofrikadellerna som jag bjöd mammagruppen på häromsistens, ni kanske minns? De blev i alla fall lika goda idag, var lika lätta att göra och lika uppskattade.Vi hade dock köpt fel sorts tomater, hela inlagda istället för passerade. Inte like bra.
 
Här kommer receptet, signerad Lotta Lundgren:
Till fyra personer
Du behöver:
100 g grön pesto
0,5 dl ströbröd
400 g mager lammfärs eller annan färs
4 vitlöksklyftor
2 tetror passerade tomater
1 dl vatten
2 citroner
2 msk honung
75 g pinjenötter
Gör så här:
1. Rör ihop pesto, ströbröd och färs. Salta och peppra. Trilla smeten till bollar.
2. Finhacka vitlöken och låt den svettas lite olivolja i en gryta eller kastrull .
3. Häll på tomater och vatten.
4. Tvätta citronerna väl och riv med lätt hand av zesten, det gula i skalet från båda citronerna och saften ur den ena. Tillsätt zest och saft i tomatsåsen. Smaka av med salt, svartpeppar och honung.
5. Släpp försiktigt ner frikadellerna i den sjudande tomatsåsen, skaka lätt på kastrullen så att alla täcks av sås. Låt sjuda i cirka fyra minuter.
6. Servera frikadellerna med rostade pinjenötter och nykokt pasta (helst färsk, det blir godast). Bon apetit!

0 tankar på “Om jag var din hemmafru”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.