Pepparkakecupcakes


Gah, mitt internet vägrade fungera igår – riktigt irriterande! Nåväl. I söndags hade vi min allra äldsta vän över på fika. Js dotter E lekte så himla fint ihop med Maja, det klickade på en gång och sedan såg vi knappt röken av dem – förutom en blixtvisit vid fikabordet  – innan det var dags att gå. Med på besöket var även Js trevlige kille P. Det va så mysigt att få besök och vara lite sociala. Jag hinner träffa mina vänner alldeles för sällan, men när vi väl ses ger de mig så mycket energi.
Jag såg givetvis till att ta tillfället i akt och bakade. Då jag är så peppad inför julen tjuvstartade jag med pepparkakscupcakes. Receptet har jag byggt ihop själv och här kommer en beskrivning av hur de blev till:
Till 12 cupcakes av normal storlek
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
2,25 dl socker
1,5 dl gräddfil
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk nejlikor
2 tsk kanel
2,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (går att byta ut mot 2 tsk bakpulver)
Frosting
500 g florsocker
100 g creme cheese
60 g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
Pepparkakor till dekorering
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil, matfett, kryddor, och mjölet blandat med bikarbonatet. Fyll muffinsfomar till 2/3, ha formarna i en muffinsplåt för bästa resultat. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera med sticka att smeten är torr.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en jämn smet. Bred smeten på de avsvalnade kakorna. Tryck dit en liten pepparkaka på toppen.

0 tankar på “Pepparkakecupcakes”

  1. Å dessa måste ju bara bakas till adventsmyset!
    En fråga: Jag har färdig pepparkakskrydda (på påse) hemma. Hur kan jag byta ut det mot kryddorna i receptet ovan och isf hur mycket går åt då?
    Tack för en mysig blogg.
    Kram Sara

    1. Jag vågar inte svara på hur mycket du ska ta av blandningen. Jag skulle testa med två tsk först, blanda väl, smaka av. Det ska kännas ordentligt av kryddorna. Är det för svagt får du ta en halv- till en tsk till och smaka av igen, fortsätt tills du är nöjd. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.