I pepparkakeland!


Igår kickade vi igång julkänslorna ordentligt. Jag och Maja bakade nämligen årets första pepparkakor! Egentligen är just de kakorna mina minst favoriter bland julens alla ljuvliga bakverk, men jag gjorde det lätt för mig och köpte en färdig deg på Ica. Och det gjorde jag alldeles rätt i, Maja fullkomligt älskade att vara pepparkakebagerska. Det var så mysigt att plocka fram utstickare, kavlar, deg och lite mjöl efter dagis och ha myseftermiddag. När kakorna var färdiga kalasade vi på dem vid Majas lilla bord inne hos henne. Med julmust i glasen och julmusik i stereon spreds sig en lycklig känsla i hela kroppen. Jag fick en idé om att vi ska ha mysbak varje fredagseftermiddag fram till jul, på så vis kan vi njuta av julbaket läääänge. Nu ska jag bara planera vad vi ska göra och när. Jag vill absolut baka lusekatter och premiärgöra Leilas Rocky Road. Så kul!

Vilka är era favoriter på julen?

Mina julfavoriter top tre

1. Lussekatter
2. Tryfflar
3. Knäck

En förkyld och hängig Ebbot som fick smaka en miniliten pepparkaka igår för första gången i livet. Mmmmm, mmm, mmm, lät det.

 

0 tankar på “I pepparkakeland!”

 1. Åh vad mysigt! Jag längtar tills vårt kök är såpass klart att vi kan baka i det. Förhoppningsvis är allt jättefint till nästa helg. Då ska jag adventspynta ;).
  Mina julfavoriter är
  1. Knäck
  2. Tryfflar
  3. Aladdin-asken 😉
  mvh / godisgrisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.