Brist på julfantasi?

Igår roade jag mig med att sortera mina tidningar. Jag slängde två kassar och sorterade resten efter titel, utgivningsår och nummer. Det känns härligt att ha lite ordning och reda igen. Jag passade även på att plocka fram alla mina jultidningar så att jag kan ha dem på ett speciellt ställe i bokhyllan. Jag tänker mig att jag ska byta ut dessa tidningar efter säsong – matlagning och inredning är ju i största mån mer säsongsbetonat än trendkänsligt. Nåväl, när jag plockade bland alla julmagasin upptäckte jag något märkligt. Varje år ger Allt i Hemmet ut en speccialutgåva lagom till jul. Det är ju förstås inte så märkligt i sig, det konstiga är att 2011 års julspecial är läskigt lik 2010års edition. Samma färgsättning, liknande puffar, Leila, liknande omslagsbild… ja, vi kan fortsätta i oändlighet. Visst är det så att jag som läsare längtar efter att hugga tänderna i pynttipsen, recepten, inredningen och julkänslan – men det måste väl finnas fler sätt att förmedla jul än det här? Som i sig inte är särskilt traditionellt, i alla fall inte färgmässigt. Allt i hemmet är en av mina favorittidningar men jag måste säga att det känns lite trött att köra om samma – iochförsig vinnande – koncept två år i rad? Vad tycker ni?

2010 & 2011 – lika som bär?

0 tankar på “Brist på julfantasi?”

 1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Har båda och instämmer till fullo i dina iaktagningar!
  Dock så är jag lite av åsikten att Leila gärna får finnas med på ett hörn av julupplagan 🙂 men allt det andra vore däremot lockande med en total makeover utav!
  Ha en fin måndag.
  Helen.HUSnrNIO

 2. Vilket sammanträffande jag gjorde precis samma sak idag, gick igenom mina gamla jultidningar och upptäckte likheterna. Håller med dig, jag tycker det är tråkigt att dom kör typ samla omslag igen. Tycker att allt i hemmet borde ha mer fantasi än så 🙂

 3. Hej Stina!
  Tänkte baka chockladtårtan som du gjorde till majas födelsedagskalas när jag själv fyller år om några veckor. Går det att förbereda den dagen innan eller blir den bäst om man gör den på en gång?
  Sen några andra frågor, hur mkt är en cup?
  Och till sist; Hur svår skulle du säga att tårtan är? Gör inte tårta ofta utan blir mer bullar och muffins!
  tack för en bra blogg!

  1. Jag skulle säga att tårtan är en 7:a på en tiogradig skala. Men om du läser igenom
   Receptet ordentligt o tar det lungt ska det nog gå finfint. Du kan förbereda bottnarna o fyllningen samt själva monteringen dagen innan. Jag skulle dock rekommendera att du brer på friseringen samma dag. Jag gjorde hela tårtan dagen innan o frostingen blev väldigt stel o svår att skära i. Lycka till!

 4. Nä fy. Det är illa. Om man som kund betalar för ett nytt nummer vill man ha ett nytt, inte ett återanvänt och uppsminkat.

 5. Därför jag tyckte jag kände igen tidningen när den dök i brevlådan för några veckor sedan! Tråkigt att dom nästan har samma som förra året.. Undra om dom själva vet om det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.