Lunch for mama

Lunchlyx med kycklingcurrysandwich på tallrik från Himla, glas från Lagerhaus, sugrör från Strössel&Annat, servett från ÖB och underlägg från Ikea.

Även om det ”bara” är jag som äter gillar jag att anstränga mig lite när det är dags för vardagslunch. Tar gärna fram en servett och dukar fint. Inte alltid, men oftast. Idag var jag så olidligt sugen på kombinationen kyckling och curry. Därför gjorde jag iordning en supergod lunchsandwich som jag nyss smaskat i mig. Nu sover lillen nap och jag sitter med min latte-på-maten och njuter av lugnet, tystnaden och solljuset. Ska passa på att planera dagens middag. Jag har nämligen bestämt mig för att överraska T med datenight ikväll. Det blir trerätters med asiatiska influenser. Jag tror att det kan bli riktigt gott. Lite vin, mysigt sällskap när kidsen har somnat så att vi kan sitta i lugn och ro. Kanske lite Alfapet? Vi tjuvstartar helgen med andra ord!
Här kommer receptet på min kycklingcurrysandwich
Du behöver (2 personer)
1 kycklingfilé
1,5 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad smörgåsgurka
1/3 röd paprika, finhackad
3 msk majonnäs av bra kvalité (jag använder Hellmans)
6 msk crème fraiche
curry
salt
nymalen svartpeppar
zest från en halv citron
olja till stekning
4 rostbrödsskivor, gärna av lite grövre sort
4 blad av romansallad
Gör så här
Sätt på ugnen på 200 grader. Stek kycklingfilén i pannan tills den får en fin stekyta. Krydda med salt, peppar och citronzest. Låt kycklingen steka klart i ugnen i cirka en kvart, kontrollera att kycklingen är genomstekt. Låt den svalna innan du hackar den i bitar. Blanda lök, gurka, paprika och  kyckling med crème fraiche och majonnäs i en skål. Smaksätt med curry, salt och peppar. Om du vill ha en gulare röra kan du tillsätta lite gurkmeja. Ställ röran en stund i kylen så att smakerna får sätta sig lite. Rosta bröden i en brödrost, lägg på sallad en av skivorna och klicka på curryröran. Lägg på den andra skivan och tryck till. Du kan dela sandwichen på två med en kniv om du vill, det blir lättare att äta då. Servera med något gott i glasen!

0 tankar på “Lunch for mama”

  1. Alltid så roligt när din bligg poppar upp i min rss. Vi lever nog ganska lika liv! Housewives.. 😉
    Sitter också i soffan med efter-maten-kaffe och njuter av höstsolen och Nora Jones. Öppna förskolan i eftermiddag och har jag tur åker vi en snabb sväng till Ikea när mannen kommer hem. Ny spegel i hallen på shoppinglistan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.