Välkommen in till Ebbot


Vårt lilla projekt som jag nämnt vid ett tidigare tillfälle var Projekt: Ebbots egna krypin. När vi flyttade in minns jag att jag fick kommentaren: ”Perfekt, det här kan ni ju göra om till bebisrum när Maja blir storasyster” när jag stolt visade upp min klädkammare. Aldrig, tänkte jag. Klädkammaren blir aldrig något annat än ett hem för mina älskade kläder. Men så blev Maja storasyster till lille Ebbot. Ebbot som inte alls kunde tänka sig att sova gott om natten om han skulle bo inne hos oss. Och Ebbots mamma som inte alls kunde tänka sig att tvinga sin fyraåring dela med sig av sitt rum till sin (skrikande) lillebror. Då kom tanken om klädkammaren upp igen. Jag började så smått fundera. Eftersom vi ämnar att bo kvar i vår fina, fina trea ett par år till ville jag komma med en lösning som skulle fungera på sikt. Eftersom ingen i familjen sov särskilt bra ville jag få till en förändring. Jag började mäta, spana och researcha på klädkammare som blev babyrum. Där fick jag idén till att byta ut den befintliga dörren till en glasdörr och så vis släppa in ljus och göra minirummet luftigare. Så blev det bestämt, Ebbot skulle få ett eget litet rum att sova, leka och busa i. Förra helgen flyttade garderoberna ut till vårt sovrum och in till Maja som fick efterlängtad bättre förvaring till sina kläder. Väggarna i W-I-C fick lite ny färg och lördagen spenderades som bekant på Ikea där saker till Ebbot inhandlades. Igår hade vi fixarverkstad här hemma. Det skruvades, borrades och inreddes för fulla muggar, med hjälp av Farmor och hennes Jugge.
Ebbots rum blev så fint. Jag är så nöjd med lösningen och där kan han ha det bra i flera år. Han är ju alldeles nyinflyttad och eftersom han inte haft något eget utrymme har han knappt några saker. Därför är det just nu väldigt tomt på hyllorna, men jag kan tänka mig att det kommer att fyllas på. Känns skönt att ha mycket förvaring i ett så litet rum. Ebbot invigde rummet i natt och sov så skönt under många, många timmar. Så kul att han verkar trivas! Här kommer lite bilder på första ”looken”.


Bildkälla

Så här såg klädkammaren ut innan.

0 tankar på “Välkommen in till Ebbot”

 1. Sååå fint ni har gjort! Wow! Jag vill också ha ljusslinga i Hedvigs sänghimmel.. Finns risk att jag lånar den idéen! 😉
  Vad bra att ni hittat en lösning så att alla får eget sovrum. Vilhelm bodde hos oss fyra månader och Hedvig nästan inte alls. Jag stördes av dem och säkert dem av oss. Tänk vad skönt att kunna läsa i sängen, ligga och prata, kika i garderoben och inte behöva smyga i mörkret…
  Det blev en matta till lillan under vår ikeatripp men vi hittade ingen bra till Ville. Den blå Hampen är för knallblå, vill ha mörkare. Men det fanns ju sååååå mycket annat fint på Ikea!

 2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Kanonfint! Malte bor ju också i klädkammaren, en jättebra lösning! Även om han vägrar att sova där så är det skönt att ha någonstans att kunna ha alla hans saker. För de har ju så mycket saker!!

 3. Så jäkla smart med fönsterdörren! Och underbart för er och lille E att få sova i egna rum.
  Önskar dig och din familj en god natts sömn nu 🙂
  Kram
  Ida & Nike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.