Morotscupcakes!

Igår hade vi min kära Sophie och hennes bedårande Ebba på besök. Ebbot blev alldeles till sig av Ebba – jag tror han blev lite kär 🙂 Han gick på som en liten kärlekskrank tonåring och skulle klättra och klappa på henne hela tiden. Sedan tvärdäckade han och sov sig igenom större delen av deras besök. Eftersom Sophie är lika cupcaketokig som jag själv hade jag bakat små bakverk i form av klassiska morotskakan. Receptet är Leilas, jag delade orginalet på tre och fick nio formar av mindre storlek som jag köpt på Strössel och Annat. Det blir ju alltid gigantiska mängder när man bakar enligt fru Lindholm. Här kommer receptet, perfekt för helgens fikastunder:

Du behöver (1/3 orginalsats)
1 eko ägg
1 dl ströskocker
1 dl vetemjöl
0,3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,3 tsk malen kardemumma
minilite malen ingefära
0,3 nypa salt
0,5 dl solrosolja
1,2 dl rårivna morötter

Frosting (halv orginalsats)
30 gr mjukt smör
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
skal av 0,5 lime
50 gr philadelphia

Sätt ugnen på 175 gr. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Fyll formarna upp till 2/3. Grädda i ugn ca 10 minuter. Låt svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Spritsa eller bre cupcakesen.

2 tankar på “Morotscupcakes!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.