Hello helg

Oj, den här lördagen försvann i ett nafs! Vi har ett litet projekt (som visade sig bli ett ganska stort projekt) här hemma som vi slitit med hela dagen. Maja har åkt till mormor och morfar för att få en roligare helg än vad hon hade haft om hon varit kvar här i kaoset. Jag pratade just med henne och hon har fått gå på bio och sett Nalle Puh-filmen så hon var mer än nöjd. Själv har jag tagit mig ett glas rött och ska snart fixa sen middag som består av kantarelltoast, charkuterier, goda ostar och lite annat plock. Till efterätt blir det ananaspaj och vaniljglass, mums!

Innan vi drog igång med jobbandet idag bakade jag och Maja scones till frukost. Det är nästan en helgtradition hos oss. Men eftersom jag körde kolhydratsfritt större delen av våren och sommaren så har vi inte haft dem på menyn sedan sent i vintras. Gissa om de smakade ljuvligt idag! Jag använder Leilas recept, här kommer det. Det är lätt och smidigt och så gott. Perfekt helgfrukost som man kan njuta av länge tillsammans med morgontidningen.

 

Du behöver

7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker (som jag aldrig har hemma så jag tar farinsocker istället)
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
ägg+mandelspån/socker till pensling

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker.
3. Tärna smöret och blanda i mjölblaningen så att det fördelas fint.
4. Vispa ihop ägg och mjölk i en separat skål och häll ner vätskan i degen, blanda tills det blir en smidig deg.
5. Forma sconsen, jag kavlar ut degen så att den är ca 1,5 cm tjock och stansar ut dem i jämna formar.
6.  Grädda sconsen i ugnen i ca 10 min.

2 tankar på “Hello helg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.