Frågor och svar

Här kommer svaren från frågestunden!

Ida frågade:

Vem är din favorit utav Nigella, Martha Stewart, Rachel Ray och Leila?

Girle svarar:

Åh vilken sjukt bra fråga! Och sjukt svår att svara på. Jag älskar Nigella för att hon är så ärlig, härlig och lagar snygg mat – däremot har jag själv inte lagat något av hennes recept, förutom ett endaste kycklingrecept tror jag. Martha Stewart är ju mer utav ett ”helhetskoncept”. Om jag någon gång kommer till New York (vilket jag verkligen hoppas att jag gör) står biljetter till inspelningen av hennes program högst upp på önskelistan. Jag ääälskar hela Marthas väsen och skulle inte ha något emot att bygga upp ett liknande imperium. Rachel Ray däremot står jag inte riktigt ut med. Hon är söt och så, men varken hennes mat eller program tilltalar mig. Leila är ju drottning här på hemmaplan och jag gillar hela konceptet även hos henne. Hon är en husgudinna här hemma – jag har bakat massor av hennes recept och allt hon gör är så SNYGGT! Tills för ett par veckor sedan gick alla hennes program i repris vid sjutiden på sjuan, den halvtimmen var helig för mig och Maja – som också gillar ”flickan som bakar” som Maja kallar henne. Så svaret på din fråga är nog: Leila mest.

Vilka är dina favoritbloggar?

De här bloggarna besöker jag så ofta jag kan:

Prinsessans Dagbok – min medsyster (och grundare här på Lifestyleblogs) som jag har läst i många, många år. Det är så skönt att kika in hos Josefine, hon sprider så mycket positiv energi.
Engla’s Showroom – Klassiker i bloggsammanhang 🙂 Jag har kikat in hos Engla i flera år och vi har varit gravida ungefär samtidigt båda gångerna som gör att hennes blogg är extra intressant.
Gizmolina – sprudlande, inspirerande med härlig smak. Jag blir glad av att kika in hos Anna-Stina!
Matplatsen – Min gamla ”mammagruppskompis” från Majas bebistid som flyttade tillbaka till sin hemstad. Jag älskar Vickans blogg. Hon har en perfekt blandning på mat, bak, inredning, shopping och familjeliv.
Starwoman – En nyfunnen favorit. Vem vill inte bo i Annas snygga lägenhet i sjöstaden? (Flytt dit är en dröm för mig, mardröm för T ;-)) Bloggen är en härlig mix av inredning, babyliv och snygga bilder.
Gingerbreadhouse – Multitasking-Ida som är så otroligt duktig med färg och form. Hennes hus är to-die-for och jag tror att huset inte ligger många stenkast från det hus där jag växte upp. Vi har följt varandra av och till sedan våra tjejer var minisar.
Pink Pastry – Viktoria lärde jag ”känna” när jag intervjuade henne och hennes man inför en artikel till AOB (de gifte sig i NY!). Bloggen är såååå underbar eftersom Viktoria fyller den med underbara bakverk. Om jag hade startat en ny blogg hade jag velat att den skulle vara en bakblogg som Pink Pastry!
Underbara Clara – Vem blir inte sugen att flytta in i loppisfydad 50-talsklänning, ut på landet och bort från storstad och stress när man läser den här fantastiska bloggen? Jag älskar Claras sätt att se på livet, hennes underbara bilder och alla snygga klänningar hon äger.
Ebba – Min gamla chef – jag praktiserade på VeckoRevyn i åtta månader under hennes tid där. Ebba är ju en av de allra första bloggerskorna och jag gillar att följa hennes karriär. Extra kul är det sedan bedårande Marianne dök upp i våras.
Argbuggen – min ”partner in crime” på många sätt, bollplank, fd medgrundare av Slummer, klasskompis och bästaste londonkompisen som ja tyvärr inte hinner träffa så ofta som jag vill, då är det bra med bloggar så man kan hålla lite koll.
Tant Alexandra – en annan ”partner in crime” vars drömhusbygge jag följer med spänning. Alex hinner jag inte heller träffa så ofta som jag vill och då är det bra att kunna hålla sig ajour.
Sophies Fashion – min vän med snyggaste garderoben som jag känt i åratal. Ingen har en sådan känsla för smak som Sophie! Nu har vi varsin bebis som är jämngamla med varandra och då är det extra kul att följa en fashion-mama.

Vart i ditt hem trivs du bäst och varför?

Då jag trivs som bäst är när jag står i köket vid min KitchenAid. Bakning är terapi för mig. Det gör mig glad och lugn (förutom när jag slarvläser receptet och gör fel). Men jag måste erkänna att jag gillar att slöa i soffan framför favoritserien eller favoritbloggarna. I bubbelbadkaret har jag det också bra 🙂

Annie frågar:

Har du frilansat någon gång eller alltid haft ”fast” jobb? Vilka tidningar isf, och har du några frilanstips – hur man tar kontakt med tidningarna?

Girle svarar:
Jag har haft ett frilansuppdrag för Sturebadets kundtidning när jag var mammaledig med Maja. Det fick jag genom en bekant. I övrigt har jag bara haft fast jobb. Det verkar vara ganska tufft att leva som frilansare. Det ”enklaste” sättet är nog att ha några fasta jobb (hur lätt är det?) för att skapa sig ett kontaktnät innan man stiger på frilansartåget. Sedan tror jag att nyckeln är att ha en eller flera fasta uppdrag så att du har en grundinkomst och sedan kunna styra din tid med att plussa på nya uppdrag. Hur fixar man uppdragen, undrar du? Jag har väldigt lite erfarenhet av vem som får frilansa men jag har förstått att det viktiga är att du kan pitcha en unik idé där du är oumbärlig för att ro projektet och artikeln i hamn. Det är ingen idé att presentera en artikelidé som någon i den befintliga redaktionen redan kan skriva. I grund och botten tror jag att det är som med allt annat i den här branschen, ha rätt kontakter, timing och en stor dos tur.

 

Vickan frågar:

Då måste jag fråga om du inte har din sambo på bild nånstans? Har aldrig sett honom och undrar så vem kidsen brås på mer än dig :)

Girle svarar:

Hihi, T är sjuuukt anonym här på bloggen. Jag tror inte han har varit med en endaste gång. Jag har frågat, men han vägrar, han är väldigt skeptisk till hela internetgrejen och har inte ens facebook :-O. Men båda barnen är väldigt lika sin pappa. Särskilt Ebbot, han är en riktigt mini-me. Så tänk dig Ebbot +30 år 🙂

C frågar:

Jag undrar när du ska börja jobba och med vad isf? Ska du gå tillbaka till ditt gamla jobb?

Girle svarar:

Tanken är att jag ska börja jobba igen till nästa sommar/höst. Jag är reporter på Allt om Bröllop och den tjänsten går jag tillbaka till.

 

3 tankar på “Frågor och svar”

  1. Vad gullig du är!
    Jag håller med dig, vi ses alldeles för sällan, därför är jag så tacksam över att du bloggar. Önskar att alla mina vänner gjorde det, tänk vad mycket lättare och roligare det skulle vara då! F ö läser jag nästan enbart bloggar av människor jag känner i IRL, det känns mer intressant!
    Kram på dig!

  2. asch då nu blev jag ju bara ännu mer nyfiken, du får nästan ta och maila mig en bild på honom, kan du inte?!!

    kram och ha en härlig fredag!!!!

  3. Tack snälla söta! Ja tänk när du intervjuade oss hade jag ingen aning om att du skulle bli en av mina bästa ”blogg”kompisar. (Eller att jag skulle börja blogga för den delen). Men det är fantastiskt roligt. Hade aldrig trott att man skulle hitta så många likasinnade att ha roligt med. Det är verkligen det bästa med bloggandet. Stor kram till dig! Hoppas du får en trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.